Acte d´entrega dels reials despatxos de sergent a l’Acadèmia de Talarn

a_002

El 9 de juliol el Sr. Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra ha assistit al solemne acte d’entrega dels Reials Despatxos de Sergent als membres de la 37ª Promoció que ha estat presidit per SS.AA.RR. els Prínceps d’Astúries, a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn. A l’acte hi han assistit també moltes altres Autoritats, entre elles, el Ministre de Defensa, el M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya, la Delegada del Govern a Catalunya, els Alcaldes de Talarn i de Tremp, així com Diputats i Senadors, i molts Alcaldes de les comarques veïnes.

L’acte ha consistit amb els Honors i Revista a la tropa; la pregària d’acció de gràcies a Déu a càrrec de l’Arquebisbe Castrense Mons. Juan del Río; l’entrega dels Reials Despatxos i condecoracions; l’entrega d’una rèplica de “l’espasa de Jaume I, el Conqueridor” al primer alumne de la promoció, a càrrec del President de la Generalitat de Catalunya; l’al·locució del Coronel Director de l’Acadèmia; l’homenatge als qui van donar la vida per Espanya; el cant de l’himne de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials, i la desfilada final.

El Coronel Director de l’Acadèmia en la seva al·locució ha felicitat els nous Sergents i els ha exhortat a posar en pràctica tot allò que han après amb un gran esperit d’humilitat i de servei, tot recordant-los que el vertader examen comença ara en endavant. També ha tingut unes paraules d’agraïment i de felicitació envers els seus familiars.

La celebració d’enguany estava marcada pels sentiments de preocupació pel futur incert de la continuïtat o no de l’Acadèmia a Talarn, petició que els alcaldes i molts assistents han reiterat al Ministre de Defensa.

a_004a_005a_008a_010

Compartir