Professió de la Gna. Gladys a les Clarisses de Balaguer

santcristbalaguer

El dia 17 de maig, va tenir lloc a l’Església del Santuari del Sant Crist de Balaguer, la professió temporal de la Germana Gladys, natural de Guatemala, com a Dama pobra de Santa Clara, al Monestir del Sant Crist i de Santa Clara de Balaguer. Li prengué la professió l’Arquebisbe d’Urgell i la Gna. Maria Massana, Abadessa de les Clarisses d’Olot, casa fundadora i de la qual depèn el Monestir de Balaguer.

Hi assistiren i concelebraren el Vicari general Mn. Joan Pujol, el Rector del Santuari Mn. Pau Vidal, el Delegat diocesà per a la vida consagrada Mn. Jaume Vila, així com diversos Frares Franciscans de Catalunya i preveres vinculats a Balaguer i a les Clarisses. Així mateix la Fraternitat Franciscana del Tercer Orde de Balaguer, els Franciscans de Creu Blanca i molta representació de comunitats de Vida consagrada de la Diòcesi, així com un gran nombre de fidels.

La Gna. Gladys va professar la Regla de Sta. Clara per a tres anys, però ella féu notar que ho vivia per sempre, amb abandonament i radicalitat evangèlica. Un senyal d’aquesta radicalitat és l’ofrena que les noies maies fan de la cua de cabellera que han guardat per al seu espòs i que és tallada en el ritu de vestició de l’hàbit i el vel, de la professió religiosa com a monja clarissa. Un signe eloqüent del per sempre amb què vivim la nostra relació amb el Déu fidel i que ens estima eternament, ja que dura eternament el seu Amor.
L’Arquebisbe d’Urgell remarcà a l’homilia la vivència del Misteri pasqual dels batejats que seguim el Crist en la seva passió i en el seu abaixement, per ressuscitar i viure una vida joiosa, abandonada en Déu. Féu notar l’atracció cap a Crist de tota vocació cristiana, vers Aquell que ens diu “Veniu a Mi tots els cansats i afeixugats“. Viure les Benaurances, estimant el Senyor del tot i per sempre, professant i vivint els consells evangèlics de pobresa, castedat i obediència, per viure la humil recerca de Crist en la pobresa i l’abaixement, i tenir la pregària com a servei i donació als germans. I féu notar que aquesta professió religiosa omple de joia la comunitat i la Diòcesi d’Urgell, ja que s’emmarca en l’any jubilar de celebració del VIIIè. centenenari de la professió de la mateixa Sta. Clara a la Porciúncula, de mans de Sant Francesc d’Assís, el diumenge de Rams de 1211. I glossà diversos aspectes de la Carta dels quatre Ministres generals dels tres Ordes i del TOR, enviada el febrer de 2011 a totes les Comunitats.
Compartir