Confirmacions a Sant Julià de Lòria

005

Divendres 18 de maig al vespre, Mons. Joan-Enric Vives va confirmar 34 joves de la parròquia de Sant Julià de Lòria, al Principat d’Andorra. A la seva arribada, l’esperaven davant del temple parroquial la Cònsol Major, Hble. Sra. Montserrat Gil, i el Cònsol Menor, Hble. Sr. Manel Torrentallé, amb molts Consellers del Comú, que li donaren la benvinguda a la Parròquia juntament amb el Rector Mn. Josep Chisvert. Van concelebrar l’Eucaristia amb l’Arquebisbe d’Urgell, a més del Rector, Mn. Josep M. Solé i Mn. Cinto Busquet.

L’Arquebisbe exhortà els confirmands a viure i a actuar d’acord amb el do de l’Esperit Sant que rebrien amb el sagrament de la Confirmació. Els convidà a ser autèntics deixebles de Jesús que no es deixen arrossegar per actituds o accions poc dignes de la seva condició d'”apòstols”, és a dir, enviats pel Senyor a difondre els valors evangèlics i a testimoniar la seva presència. En aquest sentit, els recordà l’amonestació de sant Pau: “No et deixis vèncer pel mal; al contrari, venç el mal amb el bé” (Rm 12,21) i els indicà el suggeriment de sant Joan de la Creu: “On no hi ha amor, posa-hi amor, i en trauràs amor”.

Mons. Vives, tot comentant el fragment evangèlic proclamat aquest dia durant la litúrgia, subratllà la promesa de Jesús als seus deixebles abans de la seva passió: “La vostra tristesa es convertirà en alegria,… i la vostra alegria ningú no us la prendrà” (Jn 16,20.22). Tot remarcant que és aquesta alegria allò que el Senyor vol donar i dóna també avui a tots els qui el segueixen generosament.
En aquesta ocasió, l’Arquebisbe pogué fer una visita exhaustiva dels treballs de restauració que s’han fet a l’església en aquests darrers mesos i que s’estan encara acabant de fer actualment. Visità també la rectoria, remodelada interiorment.
001003004008img_8918img_9320
Compartir