Jornada sobre pastoral juvenil al Sant Crist de Balaguer

El passat dissabte 7 de febrer, les delegacions de joventut dels bisbats de Lleida, Solsona i Urgell han organitzat la primera Jornada sobre Pastoral Juvenil. Més de 90 persones s’han trobat al Sant Crist de Balaguer per reflexionar i fer camí en comú al voltant de l’acompanyament d’adolescents i joves.

Davant la perspectiva de la necessitat de fer un esforç per part de l’Església en atendre els joves, els participants, motivats i disposats a acceptar aquest repte, s’han animat de manera clara en aquesta trobada.

La jornada ha estat inaugurada pel bisbe Joan Enric, bisbe d’Urgell, que també ha accentuat la necessitat de dedicar clars esforços a acompanyar els adolescents i joves, i a optar de manera decidida per ells.

La xerrada inicial, sobre la pastoral juvenil i els seus reptes, a càrrec de Ramon Oromí ha servit per crear interrogants, per provocar reflexió i encendre un debat viu sobre com hem de situar-nos davant del jove i les seves circumstàncies i maneres d’entendre la realitat que l’envolta. Dues frases han estat concloents: “El missatge de Jesús és alegre, festiu i engrescador” i “Cal comunicar en positiu la notícia de Jesús”.

Posteriorment al viu debat que ha generat la xerrada ha hagut un petit moment d’aturada. Després els participants s’han dividit per grups per participar en diferents tallers de pastoral: jocs d’esplai, dinàmiques de grup, acompanyament de joves, pregària amb joves, música i fe, servei i solidaritat, tutories de pastoral i Jesús de Natzaret han estat els temes escollits per l’organització.

L’eucaristia a Sant Crist i l’àpat posterior han servit per posar la cloenda a la jornada, valorada positivament pels participants i els organitzadors.

Tant de bo que la pastoral juvenil vagi donant fruits i no ens manquin adults amb ganes d’acompanyar i adolescents i joves desitjosos i receptius davant la crida de Déu a les seves vides. Que la pastoral juvenil exerceixi una funció transformadora del jove i la societat a partir de l’escolta, la trobada i el testimoni directe.

p1050480dsc03312p1050468p1050473p1050478p1050495p1050527p1050538

Compartir