Missa crismal, homenatge als preveres que celebren els 50 anys de ministeri i admissió al sagrament de l’orde d’un futur diaca permanent

Dilluns Sant dia 6 d’abril, com ja és una llarga tradició en la nostra Diòcesi amb motiu de la Missa Crismal en què es beneeixen el Crisma i els Sants Olis, i els preveres renoven les seves promeses d’ordenació, ha tingut lloc una intensa Jornada sacerdotal presidida pel Bisbe Joan Enric Vives.

Es va iniciar amb una Conferència del missioner català a Mumbai P. Josep M. Feliu s.j. sobre “Claus de l’espiritualitat del prevere, avui“, a la Sala d’actes del Bisbat.

Posteriorment a la Catedral de Sta. Maria va tenir lloc la Missa Crismal dins la qual el Sr. Josep Montoya va ser admès al Sagrament de l’Orde en vistes al Diaconat. Aquest serà el primer diaca permanent ordenat pel Bisbe Joan-Enric, quan el 25 de juliol rebrà el Diaconat a la mateixa Catedral d’Urgell. La seva família, l’esposa, Conxita Salvadó i els seus quatre fills, l’han acompanyat en aquest camí de lliurament i de treball eclesial. Josep Montoya ja fa uns anys que col·labora en l’assistència pastoral dels pobles veïns de Sort, sobretot Gerri de la Sal i Peramea.

També a l’ofertori el Sr. Bisbe va beneir una nova patena i un nou calze, obra de l’artista joier Joaquim Capdevila, que significativament duu gravats els noms de tots els municipis del bisbat d’Urgell.

En aquest dia es va fer una sentida memòria dels preveres traspassats des de la darrera Pasqua i es va fer un senzill i emotiu homenatge als preveres que celebren enguany les seves noces d’or d’ordenació: Mn. Agustí Brescó, Mn. Nemesi Marqués, Mn. Didac Martín, Mn. Jaume Tarragó i Mn. Evarist Vigatà.

img_5706img_5699img_5703

Compartir