EL Bisbat d’Urgell presenta demà el llibre “Valors emergents a Europa”, resum de les ponències del Seminari de Pensament Cristià a Sant Julià de Lòria

El llibre, dels professors Francesc Torralba i Juan-Ramon Marina i de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol, serà presentat pel rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida 
El Rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida, serà l’encarregat demà a les vuit del vespre, de glossar la qüestió que van tractar en profunditat els professors Francesc Torralba i Juan-Ramon Marina i l’ex-president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol: els valors que emergeixen a l’Europa del segle XXI.

La seva intervenció formarà part de la presentació del llibre “Valors emergents a Europa”, que recull les ponencies que es fan fer el mes de juliol passat en el marc del Seminari de Pensament Cristià. 
La celebració d’aquesta jornada de treball es va inspiriar al Principat en la Constitució de 1993. Al preàmbul es pot llegir que el poble andorrà “està decidit a perseverar en la promoció de valors com la llibertat, la justícia, la democràcia i el progrés social, i a mantenir i a enfortir unes relacions harmòniques d’Andorra amb la resta del món, i específicament amb els països veïns, sobre la base del respecte mutu, de la convivència i de la pau”. Tal com van defensar els tres ponents, Juan-Ramon Marina, Jordi Pujol i Francesc Torralba, els fonaments per una ètica plausible al segle XXI estan en la creació i manteniment de valors sòldis com els que aporta la religió i especificament la cristiana. Uns valors que se sostindran només si tots prenem consciència que aquest projecte és una responsabilitat compartida. 
L’acte de presentació del llibre serà presidit per Mons. Joan-Enric Vives, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. Hi assistiràn també l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sarries i el Vicari General Mn. Joan Pujol. Hi assistirà també el coordinador del Seminari de Pensament Cristià, Francesc Torralba, doctor en Teologia. 
Es durà a terme a la sala d’actes de l’església de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella, a les 20:00 hores.
cpc2008_01cpc2008_02
Durant les conferències del juliol del 2008
Compartir