XXVIIIª Festa de la Mare de Déu de l’Horta a Ivars d’Urgell

dsc08555El passat diumenge, 2 de setembre, es va celebrar la XXVIIIª Festa de la Mare de Déu de l’Horta a l’ermita d’Ivars d’Urgell. L’acte va iniciar-se amb la missa a l’exterior del temple, concelebrada pel rector de la parròquia, Mn. José Uriel Álvarez, i el fill d’aquesta població, Mn. Josep Maria Solé, acompanyats pels Germans Franciscans de Creu Blanca del Castell del Remei. El cor parroquial va ser l’encarregat dels cants i les diferents entitats socials i culturals del poble van fer les seves ofrenes a la patrona d’Ivars: Esplai, Cau, AMPA, Associació de Dones d’Ivars i Vallverd, Associació de les Belles Arts, Club de Bitlles, Llar del Pensionista i C.E. Ivars.

En acabar la missa, el secretari de l’Associació Amics de l’Horta, que té cura del manteniment de l’ermita i el seu entorn, va explicar les actuacions dutes a terme durant aquest exercici, consistents en el pintat de tot l’interior del temple, així com del cor, dels bancs i de la reixa del cancell d’entrada, amb un cost global de 9.200 euros. Posteriorment, es va oferir un refrigeri popular al Parc de la Creu.

Aquesta ha estat la XXVIIIª edició de la Festa de la Mare de Déu de l’Horta, que s’ha anat celebrant cada primer diumenge de setembre, sense interrupció, des de l’any 1985, comptant amb una gran afluència de devots d’Ivars i dels pobles de l’entorn.
dsc08623dsc08647img_5514img_5626

Compartir