XIIª Trobada de matrimonis i Vª de joves a la Cerdanya amb el Sr. Arquebisbe

Per dotzè any consecutiu es va celebrar el dia 18 d’agost la trobada de matrimonis amb el Sr. Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives al Santuari de la M. de Déu del Remei de Bolvir (Cerdanya). Enguany els assistents foren uns 125 A un quart de nou del vespre se celebrà l’Eucaristia a l’Ermita de la Mare de Déu del Remei i a continuació tingué lloc el sopar i el diàleg obert amb el Sr. Arquebisbe al Centre Social d’All. La Missa fou presidida pel Sr. Arquebisbe i concelebrada pel Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, rector del Santuari, per Mn. David Codina, Secretari General i Mn. Cinto Busquet Subdelegat de la Delegació diocesana per a la Família i la Vida.
A la seva homilia, el Sr. Arquebisbe, tot glossant les lectures proclamades de la Paraula de Déu del dilluns de la XXª setmana del temps ordinari animà els matrimonis i a partir de l´Evangeli del jove ric, animà a creure de veritat que l´Únic Bo és el Senyor i a preguntar-nos amb tota sinceritat allò que ens cal fer per obtenir la Vida eterna.
Després de l’Eucaristia, al Centre Social d´All, tingué lloc un sopar de germanor amb un llarg espai de diàleg on l’Arquebisbe tingué un record i pregària per Mn. Francesc Balsells que fou l’impulsor d’aquesta bonica iniciativa a la Cerdanya.
Per a iniciar el diàleg obert, Mons. Vives reprengué breument el tema que havia encetat en la seva homilia sobre els nostres «signes dels temps» i en destacà els següents:
• El mestratge del Papa Francesc en la seva exhortació Apostòlica Evangelii Gaudium.
• El proper Sínode sobre els desafiaments pastorals de la Família en el context de l´Evangelització.
• La Beatificació del Papa Pau VIè. el pròxim octubre, i el seu magisteri.
• L´any carmelità amb motiu del 500 anys del naixement de Sta. Teresa d´Àvila.
• I l´any dedicat a la Vida Consagrada.
En el torn de preguntes i de diàleg, el Sr. Arquebisbe respongué totes les preguntes que els matrimonis li formularen lliurement sobre diversos temes (la celebració del Sínode sobre els desafiaments pastorals de la Família en el context de l´Evangelització, la problemàtica familiar avui: la transmissió de la Fe als fills, la fidelitat al compromís matrimonial, les parelles de fet, les parelles del mateix sexe; la política avui, la relació Catalunya i Espanya, entre d´altres).

img 1543img 1538img 1546img 1548

També enguany s´ha celebrat l´endemà dia 19, la cinquena trobada amb els fills d’aquests matrimonis i altres joves (estudiants de batxillerat i universitaris). Un centenar de joves han assistit a la Missa presidida pel Sr. Arquebisbe i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri i Mn. Cinto Busquet. a l´ermita de la M. de Déu del Remei. En la seva homilia comentant també les lectures del dia, el Sr. Arquebisbe ha exhortat els joves a tenir posada en el Senyor la seva confiança. Déu tot ho pot. No dubtar-ne mai. I a ser molt generosos, donar-se als altres, i comptant amb la crítica que Jesús fa al diner i al poder. I recalcà la necessitat de donar-se del tot a Déu, esperant la remuneració no en aquesta vida sinó en la vida eterna.
A continuació, al Centre Social de Bolvir, va tenir lloc el sopar compartit de les coses que entre tots van aportar i l´estona de diàleg fins a la mitjanit. Els joves s´interrogaven sobre el seu testimoni cristià en l´ambient universitari, el no deixar-se arrossegar per un ambient hostil o indiferent, el sagrament de la confessió, el tema de l´entrega desinteressada al més necessitats, la dificultat, molt sovint, de trobar una parella que comparteixi les mateixes inquietuds religioses, la dificultat de viure la puresa i la castedat en un món tan hedonista. A tot respongué l’Arquebisbe, però alhora féu que els mateixos joves també s’ho responguessin entre ells.

img 1549img 1550

Compartir