Viure la Quaresma: Sopars de la Fam de Mans Unides

A tota la Diòcesi d’Urgell, per les diferents parròquies, s’han anat celebrant els tradicionals “Sopar de la Fam” que Mans Unides porta a terme per conscienciar els fidels de la importància de lluitar contra la fam, experimentar-la i poder així percebre la necessitat en primera persona.

A La Seu d’Urgell, el passat dia 14 de març, el Sopar de la Fam que va organitzar Mans Unides i que es va dur a terme al Centre Cívic de la ciutat,  va recollir 2.367 euros per a fer possible el projecte d’aquest any: la millora de les infraestructures en l’escola primera de Butema, a Uganda.

Mn. Ignasi Navarri, Vicari General i Rector de Sant Ot, va donar la benvinguda als assistents, entre els quals hi havia l’Alcalde de la ciutat, Il.lm. Sr. Albert Batalla, i la regidora de Benestar Social, Sra. Bonet. Mn. Ignasi va parlar del lema d’enguany de la campanya, en què se’ns recorda el valor del compromís de cadascun de nosaltres en la lluita contra la fam al món i va encoratjar els assistents a ser capaços d’obrir el cor a la solidaritat per resoldre els drames de la pobresa, l’abandó i la fam de tantes persones. Tot seguit la Presidenta-Delegada diocesana de Mans Unides, la Sra. Teresa Cabanes, va presentar el projecte sobre el qual es treballa i es recullen diners: la millora de l’escola de primària de Butema, a Uganda. Aquesta escola, que va ser fundada el 1928 gràcies al suport de la parròquia, dels pares i del govern, ha anat acollint any rere any més alumnes de la contrada i en aquest curs hi assisteixen 406 infants. Només hi ha quatre latrines i els blocs on es fan les classes són molt precaris, sense llum elèctric. Les obres d’arranjament suposen una inversió de 71.564 euros. Les famílies s’han compromès a contribuir amb una part dels materials de construcció, transport i mà d’obra no qualificada. Es faran quatre aules, amb 160 pupitres, pissarres, llibreries i cadires, 6 latrines més, i es posaran panells solars.

Després de veure un vídeo aportat pel missioner que ha visitat la diòcesi en el darrer mes de febrer, el P. Felipe Garcia, els assistents van compartir els entrepans en un ambient de reflexió.

IMG 0072IMG 0073

Compartir