Visita Pastoral a La Massana (4)

La Visita pastoral a La Massana s’ha desenvolupat a les instal·lacions del Comú, on l’Arquebisbe d’Urgell i Coprincep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, ha estat rebut pels cònsols major i menor i pel Rector de la Parròquia. Mons. Vives anava acompanyat de l’Arxiprest de les Valls d’Andorra.

Ha mantingut una entrevista amb els cònsols i més tard han iniciat la visita a diverses instal·lacions comunals.
Han pogut veure i conéixer la nova sala de coordinació del Comú, han visitat els edificis de Els Arcs, on hi ha les instal·lacions del nou esplai per a infants i joves, el nou Punt 400, per a nois i noies de més de 12 anys, on es fan activitats de lleure i la nova sala polivalent. També han visitat l’Indret, l’espai d’associacions i entitats socials i esportives.

A les 12:30 s’ha dut a terme la recepció i parlaments a la Sala del Consell del Comú amb la presència dels Consellers del Comú i els Consellers generals, amb unes paraules de benvinguda del Cònsol Major i un discurs del Copríncep on bàsicament ha parlat del valor d’aquesta trobada entre Autoritats i la recepció del Copríncep per part del Comú, de la situació actual de La Massana amb els seus reptes, i del valor de la dedicació política al servei de tots els ciutadans, sempre basada en valors de tradició i de respecte a les persones.

A la tarda la Visita ha continuat a Carisma, centre de recepció i venda d’objectes reciclats o de segona mà, que després es reparteixen els beneficis entre Institucions de servei a la gent necessitada o amb carències. I posteriorment el Copríncep ha acabat la jornada amb la visita a la Casa Pairal on ha pogut saludar els membres majors de la Parròquia, ha cantat amb ells i els ha encoratjat a no ser pessimistes, a lluitar i vèncer les dificultats pròpies de la jubilació i l’edat avançada, i a mantenir viu l’interès per les coses del present i del futur, sense viure retingut per remordiments o coses malfetes del passat, sinó llençats cap al futur. També va saludar l’Escola de Música amb els alumnes que en aquell moment rebien classe.

L’Arquebisbe copríncep va invitar els majors de la Casa Pairal a visitar quan  els sembli oportú el Palau episcopal de La Seu d’Urgell, invitats a prendre un berenar i a conèixer-lo de prop.

Compartir