Visita oficial del President del Govern Espanyol al Copríncep episcopal d’Andorra

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, ha rebut el vespre del dia 7 de gener de 2015 al Palau Episcopal de La Seu d’Urgell, l’Excm. Sr. Mariano Rajoy Brey, President del Govern del Regne d’Espanya, en visita oficial al Principat d’Andorra.

El President Rajoy ha arribat al Palau episcopal acompanyat pel Ministre d’Hisenda i Administracions públiques, Excm. Sr. Cristóbal Montoro Romero; l’Ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra, Excm. Sr. Manuel Montobbio de Balanzó; la Secretària d’Estat de Comunicació, Sra. Carmen Martínez Castro; i el Director del Departament d’Assumptes Europeus, Sr. Jorge Toledo Albiñana.

El President ha estat rebut pel Copríncep Episcopal, que estava acompanyat pel seu Representant Personal al Principat, M.I. Sr. Josep M. Mauri Prior i la Secretària General dels Serveis del Copríncep, Sra. Concepció García Moyano.

El Copríncep Episcopal i el President del Govern Espanyol han mantingut una cordial trobada i han tractat temes d’interès mutu relacionats amb el moment polític i social que viuen ambdós Estats, i han pogut constatar les excel•lents relacions que existeixen entre el Principat d’Andorra i el Regne d’Espanya.

Els dos mandataris a l’inici de la seva reunió han expressat el seu suport a S.Ex. François Hollande, President de França i Copríncep francès d’Andorra, així com a tota la Nació Francesa pel tràgic atemptat terrorista d’aquest migdia, i han expressat la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

Mons. Vives ha volgut remarcar la seva proximitat amb tot el poble Francès, i ha demanat que les llibertats i la pau siguin un compromís responsable de totes les nacions; i que els pobles d’Europa es mantinguin units en el rebuig dels camins d’odi i conflicte, i treballin junts sense por per forjar un futur de respecte mutu, solidaritat i llibertat per a les generacions futures.

Abans d’aquesta trobada, el Copríncep episcopal i el President del Govern ja varen tenir l’ocasió de reunir-se al Palau de la Moncloa, a Madrid, el 13 de març de 2013.

És la primera visita oficial d’un President del Govern Espanyol al Cap d’Estat del Principat d’Andorra.

Declaracions sobre l’atemptat a París (català i castellà):

{play}images/stories/audionoticies/2015/01-gener/Condol_Coprincep.mp3{/play} {play}images/stories/audionoticies/2015/01-gener/Pesame_Coprincipe.mp3{/play}

 

Album de fotos

0p1040934p1040907p1040925p1040931p1040946

Compartir