Visita del President de la Internacional Liberal Dr. Juli Minoves

El dia 20 de desembre va visitar l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Vives el qui és l’actual President de la Internacional Liberal M.I. Dr. Juli Minoves, antic Ambaixador i Ministre d’Afers Exteriors d’Andorra i profesor als EE.UU. d’Amèrica. Va presentar-li al Copríncep el treball mundial que porta a terme aquesta Organització que agrupa els Partits liberals d’arreu del món.

La Internacional Liberal (IL) és la federació mundial de partits polítics liberals. Fou fundada el 1947, i s’ha convertit en la xarxa per excel·lència per promoure el liberalisme, l’enfortiment dels partits liberals i per a la promoció de la democràcia liberal arreu del món. Hi ha una sèrie de principis comuns que uneixen tots els partits liberals d’Àfrica, les Amèriques, Àsia i Europa com són la defensa dels drets humans, les eleccions lliures i justes, la concepció multipartidista de la democracia; la justícia social; la tolerància, l’economia social de mercat, el lliure comerç, la sostenibilitat del medi ambient i un fort sentit de la solidaritat internacional.

En l’aplicació d’aquests principis en les diferents circumstàncies nacionals hi ha diversitat entre els partits liberals. Tots els membres s’adhereixen al Manifest de l’organització, que es pot trobar a: http://www.liberal-international.org/site/Manifesto.html

img 3014

Compartir