Visita del Cottolengo del Pare Alegre a La Seu d’Urgell

Dilluns dia 11 de maig la comunitat del Cottolengo del Pare Alegre de Barcelona va visitar la ciutat de La Seu d’Urgell. Van ser acollits per les Germanes Religioses a la Residència de Sant Josep de les Germanetes dels Ancians Desemparats, encapçalades per la seva superiora la Mare Eulàlia i per l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric.

L’Arquebisbe va celebrar una significativa Eucaristia a la Llar de Sant Josep amb els malalts, les Religioses del Cottolengo i els voluntaris que els van acompanyar. Glossant l’Evangeli proclamat en el dilluns VI de Pasqua, l’Arquebisbe va recordar com tenim un «Defensor», que és l’Esperit de la Veritat que prové del Pare. Gràcies a l’Esperit Sant mai no ens podem sentir orfes o abandonats ja que l’Esperit Sant ens assisteix enmig de les dificultats i persecucions del món. Ell és la força i el fonament de la nostra fe en l’amor provident de Déu envers nosaltres.

Va animar la comunitat del Cottolengo a pregar pels cristians que més sofreixen, els perseguits, els més febles i va subratllar com el missatge del fundador el Pare Jacint Alegre S.I. i del Cottolengo és molt bell: viure de la Divina Providència, sense subvencions i sense demanar i acceptar res que sigui fruit d’una petició, realitzant l’amor posat en les obres.

En acabar l’Eucaristia tingué lloc un dinar de germanor als jardins de La Llar Sant Josep. La Comunitat agraí l’acollida oferta per les Germanetes dels Ancians Desemparats i lliurà a Mons. Vives i a la Mare Eulàlia un petit obsequi fet a mà com a agraïment.

Compartir