Visita a l’Institut Ribera del Sió d’Agramunt

Mons. Joan Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, va inaugurar oficialment el curs acadèmic 2017-2018 de l’Institut Ribera del Sió de la població d’Agramunt amb una visita que va realitzar-hi el dia 19 d’octubre, seguint la tradició que el centre té de convidar un personatge per a dur a terme aquesta inauguració oficial de curs. A la seva arribada al centre educatiu fou rebut per la Directora, Sra. Àngels Escolà, que li donà la benvinguda al centre educatiu i amb qui l’Arquebisbe pogué mantenir una entrevista personal i interessar-se pels 300 adolescents i joves que hi estudien, els seus anhels i les seves principals problemàtiques.

A continuació tingué lloc una trobada de Mons. Vives amb els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), uns 250, que omplien el gimnàs de l’Institut. Les primeres paraules de Mons. Vives foren d’agraïment a l’Equip Directiu per haver-lo convidat en aquell dia festiu i per la generositat que el centre va tenir en obrir les seves instal·lacions el passat mes de març per poder acollir els més de mil joves que es van reunir a Agramunt per celebrar-hi la Trocajove, la trobada dels esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans.

Precisament aquesta actitud, l’obertura i generositat envers els altres, va ser una de les virtuts que Mons. Vives va demanar als joves en iniciar la seva exposició que centrà en la figura del Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, subratllant la idiosincràsia d’aquest petit país que és el Principat d’Andorra. El Copríncep episcopal explicà als alumnes l’exercici d’aquest servei al país del Principat d’Andorra i els introduí en les institucions i història que han anat conformant al llarg dels segles la Nació Andorrana. Després parlà de les virtuts i els valors cívics que han de marcar la vida social de tot país, remarcant el compromís dels joves.

Un bonic diàleg amb els joves, amb preguntes que ells formularen al Sr. Arquebisbe lliurement i espontàniament, sobre aspectes i preocupacions ben diverses, clogué la visita.

Compartir