Via Crucis i Litúrgia de les Hores al matí de Divendres Sant

Divendres Sant dia 25 de març al matí, un bon nombre de fidels es reuniren al matí per fer el Via-Crucis pels carrers del barri antic de la Ciutat, acompanyats pel Sr. Rector, Mn. Xavier Parés i pel Canonge Penitencier Mn. Manuel Pal.  Es medità el Via Crucis de la misericòrdia que el mateix Mn. Pal ha elaborat en l’Any de la Misericòrdia, tot posant en relleu el valor del sofriment i la mort de Jesús, a la llum de la Resurrecció, que dóna sentit a tot sofriment humà.

També pels carrers del barri de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, va tenir lloc un devot Viacrucis presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i el Rector encarregat d’aquella Església, Mn. Jordi Miquel.

Va recórrer els carrers adjacents i al final de la celebració l’Arquebisbe donà una breu al·locució remarcant  que besar la Creu al final del Viacrucis i cantar el Crec en un Déu popular, havia de ser un gest ben sentit i viscut intensament, ple d’intencions i un compromís d’acollir i viure la misericòrdia amb obres i de veritat, i alhora un gest que recollís tots les qui sofreixen, des dels que pateixen l’atac brutal del terrorisme, fins els qui sofreixen la guerra, la corrupció, l’opressió i la fam.

Posteriorment a la Catedral tingué lloc l’Ofici de Lectura ampliat amb les Lamentacions i la Passió del Senyor, i seguidament la Pregària dels Laudes. Aquest Ofici de pregària agrupa els Canonges, sacerdots i seminaristes, persones de la Vida consagrada de la Ciutat, i un grup nombrós de fidels que celebren així la Litúrgia orant de l’Església en els dies sants de la Passió, la Mort i la Resurrecció del Senyor.


Via Crucis a d’altres llocs de la diòcesi:

Compartir