Via Crucis en diferents indrets de la diòcesi

Divendres Sant dia 25 de març al matí, un bon nombre de fidels es reuniren al matí per fer el Via-Crucis pels carrers del barri antic de la Ciutat, dirigit per el Sr. Rector, Mn. Xavier Parés i pel Canonge Penitencier Mn Manuel Pal. Es medità el Via Crucis de la misericòrdia que Mn Pal ha elaborat en l’Any de la Misericòrdia tot valorant el valor del sofriment i la mort de Jesús, a la llum de la Resurrecció, que dóna sentit a tot el sofriment humà.

També pels carrers del barri de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, va tenir lloc un devot Viacrucis presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i el Rector encarregat d’aquella Església, Mn. Jordi Miquel.

Va recórrer els carrers adjacents i al final de la celebració l’Arquebisbe donà una al·locació remarcant que el bes de la Creu final del Viacrucis, cantant el Crec en un Déu popular, havia de ser un gest ben sentit i viscut intensament,

Posteriorment a la Catedral tingué lloc l’Ofici de Lectura ampliat amb les Lamentacions i la Passió del Senyor, i seguidament la Pregària dels Laudes. Aquest Ofici de pregària agrupa els Canonges, sacerdots i seminaristes, persones de la Vida consagrada de la Ciutat, i un grup nombrós de fidels que celebren així la Litúrgia orant de l’Església.

Compartir