V Jornades de reflexió educativa a La Seu d’Urgell i Andorra

Sota el títol «La Innovació. Un pas endavant?» es van inaugurar el divendres 16 d’octubre les cinquenes Jornades de reflexió educativa a La Seu d’Urgell i Andorra, organitzades pel Col•legi Oficial de Doctors i Llicenciats en filosofia i lletres i en ciències de Catalunya. L’acte inaugural va ser presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives, també membre d’aquest col·legi.
Jacint Bassó, membre del Col•legi de Llicenciats de Catalunya i director de Betània-Patmos va fer la presentació de les jornades, apuntant que en alguns moments es pot tenir la sensació que el concepte d’innovació en l’àmbit educatiu ha esdevingut un tòpic útil en tota mena de contextos i situacions com a sinònim de progrés i qualitat. Malgrat això, i fins i tot per això, cal preguntar-se en què consisteix l’autèntica innovació, quins canvis han resultat de debò positius, què és una moda passatgera i què no ho és, què és un mite i què no ho és. Innovar, no ens ha de fer perdre la nostra essència i objectiu.
Mons. Joan-Enric Vives, per la seva banda va parlar de la necessària innovació a la que obliga el ritme vital actual, i va advocar per què aquesta fascinació per la innovació no faci perdre els valors essencials i veritablement importants en una societat, en les persones.
Alfredo Pastor, professor d’IESE va ser l’ encarregat de la ponència inaugural: «Innovació educativa: eines perdudes…¿i guanyades?».
A l’acte, en el que van participar també Josefina Cambra, degana del Col•legi de Llicenciats de Catalunya; Eric Jover, ministre d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra; Joan Mateo, Secretari de Polítiques educatives del d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers
i Miquel Nicolau, rector de la Universitat d’Andorra va omplir la sala de la Immaculada de gom a gom.
Les jornades van seguir al dia següent a Sant Julià de Lòria amb la participació de Eduard Vallory, president del Centre Unesco de Catalunya; Pepe Menéndez, director adjunt de Jesuïtes Educació; Maite Casals, coordinadora del PERMSEA, Govern Andorrà; Miquel Moyà Altisent Director jubilat de l’Escola Sant Serni de Prats i Sansor, ZER Baridà-Batllia; Florenci Pla i Virginia Larraz, de la UdA; Alejandro Tiana, rector de la UNED.

Compartir