Uni2 – Conèixer per estimar. Mariàpolis 2016 a Logroño

Dels dies 1 al 5 d’agost té lloc a Logroño la Mariàpolis, que és la trobada anyal dels Focolars d’Espanya, en la qual hi participen alguns membres de la nostra Diòcesi d’Urgell i altres de les Diòcesis de Catalunya. El lema d’enguany: “Uni2 – Conèixer per estimar”.

L’1 d’agost amb una acolorida festa de benvinguda va començar el programa. La Sra. Paloma Corres, Regidora de Família i Igualtat d’oportunitats, en el seu discurs de benvinguda en nom de l’Alcaldessa de Logroño, va obrir les portes de la ciutat a tots els participants, invitant-los a fruir-ne i a bastir ponts entre les persones, cercant allò que ens uneix.

Després de la Mariàpolis de l’any 2015, amb el lema “Caminar per les fronteres” han estat moltes les activitats que s’han realitzat al llarg de l’any passat. Igualment després d’aquesta Mariàpolis 2016, un grup de joves viatjarà a Jordània per passar les vacances ajudant en un camp de refugiats gestionat per Càritas Jordània.

Després d’un interval artístic, un espai de diàleg en el qual van intervenir persones de diferents àmbits professionals, tots coincidien que la diversitat és un fet, una realitat; que només des del coneixement de l’altre, es pot arribar a estimar la diversitat… i que això és possible!

Durant tots aquests dies tindran lloc grups de diàleg, activitats culturals, visites i temps de pregària, per viure l’ideal focolarí de la unitat.

El Moviment dels Focolars o Obra de Maria és un moviment eclesial, amb la finalitat de promoure la unitat i la fraternitat universal en l’amor al proïsme, per la qual es caracteritza per la seva forta vocació a l’ecumenisme i al diàleg interreligiós.

El Moviment dels Focolars comprèn diferents àmbits i «branques»: joves, infants, adults, sacerdots, consagrats, matrimonis, en diferents àrees professionals com educació, salut, economia, política, arts, etc. Són impulsors de l’anomenada «economia de comunió».
2016 Mariápolis web

Compartir