Un cap de setmana per apropar-se als altres

El passat cap de setmana, els nois i noies de 14 i 15 anys dels grups txt de Balaguer i La Seu d’Urgell es van desplaçar a Tàrrega per conèixer de primera mà el treball d’entitats socials amb els més desfavorits. 
Divendres 5 a la nit van poder visitar l’alberg de transeunts, coordinat i regit per Càritas. Dissabte al matí un grup va conèixer el funcionament i el propòsit de L’associació Alba que treballa amb persones amb discapacitats psíquiques. Un altre grup va acompanyar uns quants nois i noies de l’entitat a un torneig de bàsquet a Balaguer.
Després, abans de dinar, la Glòria Torra, treballadora social de la comarca de l’Urgell situà els joves sobre la punyent realitat social de persones i famílies en aquest moment concret. També els parlà sobre la seva vocació, la seva fe i com a partir d’ella vertebra i dóna sentit al seu dia a dia.
El grup va dinar al restaurant El gat del Rosal, també dirigit i portat per persones amb discapacitat psíquica.
A la tarda i al vespre van anar a dues residències de la mateixa associació a compartir una estona, també el sopar, amb els usuaris.
L’experiència ha estat molt bonica, plena de reflexions, de compartir i també de creixement i de desitjos d’ajuda i de compromís per part dels joves.

Compartir