Trobada europea de joves a Àvila

Del 6 al 9 d’agost va tenir lloc a Àvila la Trobada europea de joves on hi van participar uns 6.000 joves cristians, entre ells, una bona representació del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears (SIJ), encapçalats pel Bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, responsable del Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola.
Sota el lema ‘En temps difícils, amics forts de Déu’, l’encontre fou una experiència de comunió entre els joves i l’Església, afavorint una trobada personal amb Crist i altres joves. Així molts d’ells es varen adonar que no estan sols i han pres consciència del seu lloc en la comunitat eclesial i de la seva missió social: testimoniar la fe en Jesús.
L’encontre va finalitzar amb una missa d’enviament que fou presidida pel Cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid, i concelebrada per una trentena de Bisbes i 52 sacerdots. El Papa Francesc va enviar un missatge als participants de la trobada on els anima a “no conformar-se amb una vida mediocre i sense aspiracions” així com a “esforçar-se per créixer en una profunda vida d’amistat amb Crist”. En la seva carta el Papa saludà els participants i organitzadors de la Trobada i els animà a seguir l’exemple de Santa Teresa de Jesús, en el Vè. Centenari del seu naixement tot fent referència a l’expressió clàssica de la Santa: “en temps difícils, amics forts de Déu”, i assenyalant que es tracta d’una frase amb “una ressonància especial quan es dirigeix als joves i al seu anhel de veritat, bondat i bellesa”.


Més fotos

Compartir