Trobada dels Rectors i Formadors dels Seminaris Majors a Madrid

Els dies 5 al 7 de setembre va tenir lloc a Madrid, a la seu de la Conferència episcopal espanyola, la XLV Trobada dels Rectors i Formadors dels Seminaris Majors d’Espanya presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, que presideix la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la CEE. Hi van poder participar els bisbes membres de la Comissió Mons. Eusebio Hernández Sola, bisbe de Tarazona, Mons. Leonardo Lemos, bisbe d’Ourense, i Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, així com el director del Secretariat de la Comissió Rv. Alonso Morata.

El tema de les Jornades fou “Formar pastors de cor misericordiós. Claus pastorals en el pensament del Papa Francesc”. La primera de les ponències fou a càrrec del Cardenal Ricardo Blázquez Pérez, Arquebisbe de Valladolid i President de la Conferència Episcopal Espanyola, que presentà als Rectors les “Claus pastorals del Pontificat del Papa Francesc”.

El dia 6 el Rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya i Professor de la Facultat de Teologia de l’Ateneu Sant Pacià, Mn. Norbert Miracle, oferí una ponència sobre “El sacerdot, pastor misericordiós, en el magisteri del Papa Francesc”. A la tarda, el Rv. Salvador Santana, Rector del Seminari de Canàries i Professor de l’Institut Superior de Teologia de les Illes Canàries, aprofundí sobre “La formació pastoral en la dinàmica del Seminari”.

Finalment el dia 7 hi hagué una taula rodona sobre “Com acompanyem la dimensió pastoral des del nostre Seminari” amb la intervenció del Rv. Gaspar Hernández Peludo, Rector del Seminari Major d’Àvila, el Rv. Fernando Ramón, Rector del Seminari Major de València, i el Rv. Antero Pascual Rodríguez, Rector del Seminari Major de Sevilla.

Compartir