Trobada del Voluntariat a la Llar Sta. Anna del Castell del Remei

El dia 5 de juliol va tenir lloc la Trobada anual dels Voluntaris i les Famílies de les persones acollides a la Llar Santa Anna del Castell del Remei, regentada pels Germans Franciscans de Creu Blanca. L’Eucaristia d’acció de gràcies fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i concelebrada per Mn. Josep M. Aresté i Mn. David Codina. Hi van participar la comunitat de Germans de Creu Blanca encapçalada pel seu Superior Gmà. José Miguel acompanyat pels Germans i postulants que allí es formen, i hi va assistir una gran quantitat de fidels, famílies, treballadors i voluntaris provinents de tota la comarca que presten generosament i desinteressadament els seus serveis a la Llar Sta. Anna. Les Autoritats locals també s’hi feren presents a través de la presència de l’Il•lm. Sr. Alcalde de Penelles, el Delegat de Serveis Socials de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i la Regidora de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera i Alcaldessa de Bellmunt d’Urgell. L’Eucaristia fou solemnitzada pel Cor Parroquial de Boldú.

Dins de la celebració eucarística, el postulant Vicente Manuel Moreta rebé el sagrament de la Confirmació de mans del Sr. Arquebisbe d’Urgell que animà el confirmand a ser sempre generós en el seu lliurament al Senyor Jesús per esdevenir un dia un Gmà. de Creu Blanca servidor dels més pobres i malalts per fer realitat el que s’havia proclamat en la lectura de St. Pau als cristians de Roma: «vosaltres no viviu segons les mires de la carn sinó segons les de l’Esperit, perquè l’Esperit de Déu habita en vosaltres».

A la seva homilia l’Arquebisbe d’Urgell ressaltà com la Llar Sta. Anna és un lloc privilegiat per captar l’amor i la misericòrdia de Jesucrist que es fa present en el treball generós dels voluntaris que moltes vegades reben per part dels malalts molt més del que ells donen. Per a Mons. Vives poder col•laborar en el projecte de la Llar Sta. Anna és un privilegi que els voluntaris tenen perquè poden servir els més pobres i humils i així aprendre la humilitat, senzillesa i tendresa que els malalts ens donen. L’Arquebisbe tot recordant l’Evangeli proclamat animà els fidels a cercar Jesús per damunt de tot, per trobar el repòs que tant desitgem, ja que Ell és benèvol i humil de cor.

A l’Eucaristia es pregà per l’etern repòs del Gmà. Gilberto, de 46 anys, traspassat recentment i que havia servit a les comunitats de Mollerussa, Segòvia i Canàries i que feia pocs dies havia arribat destinat al Castell del Remei.

En acabar l’Eucaristia es va oferir un ram de flors a l’escultura del Germà Isidoro Lezcano, fundador dels Germans Franciscans de Creu Blanca, que fundà personalment aquella comunitat del Castell i Casa d’acollida per a persones amb discapacitats.

Un berenar al jardí i un festa musical clogué la Jornada a la Llar Santa Anna del Castell del Remei llog privilegiat d’amor i de servei abnegat als més necessitats.

Compartir