Trobada arxiprestal d’Urgell Mitjà al Temple Jubilar de Meritxell

Els preveres de l’Arxiprestat d’Urgell Mitjà van fer la seva trobada mensual al Santuari de Meritxell, que és Temple Jubilar del Bisbat d’Urgell, el dijous 14 d’abril.
Va ser una sortida de convivència en la que es va poder travessar la porta santa del Santuari i poder rebre el do de la indulgència, un moment intensament viscut.
El grup de preveres foren acollits a la seva arribada al Principat a la Casa de Colònies d’AINA a Canillo, tot seguit i acompanyats de Mn. Ramon Rosell, Rector de Canillo i Capellà del Santuari, es va visitar l’esglesiola de la Santa Creu, on es féu la pregària del Via Crucis a partir d’un text adaptat de Mn. Rosell; el retaule que presideix l’altar del segle XVIII té tot un seguit de taules que fan referència a la Passió i Mort del Senyor.
Després, a la Basílica Menor de Meritxell i a l’antiga església es va fer una mica de treball de grup, dirigit per Mn. Rosell, a partir d’una reflexió titulada “Relectura de l’exercici del ministeri sacerdotal”. Un text de referència amb 10 punts de meditació sobre els punts importants en la vida ministerial, un moment del dia en que es va dialogar sobre la vida espiritual i humana del prevere, i on cadascú dels assistents preveres i diaques van expressar la seva opinió a la pregunta “què és el més important per a un mateix com a ministre ordenat ?”.
Acabada la reflexió i la visita a l’antiga església es va celebrar la Santa Missa en l’altar major del Santuari, tot travessant la Porta Santa. L’Eucaristia fou presidida per l’Arxiprest Mn. Ramon Balagué i concelebrada per la resta de preveres i diaques de l’Arxiprestat d’Urgell Mitjà, un moment àlgid fou, tal com demana el Jubileu de la Misericòrdia, la pregària del Credo.
Tot seguit es va compartir, a la Casa de Colònies d’AINA, el dinar i la sobretaula. I encara abans de marxar cap a les respectives parròquies els preveres van poder visitar l’església romànica de Sant Joan de Caselles, on es va fer una darrera pregària abans d’acomiadar-se de Mn. Ramon i la gent d’Aina, també amb una mirada de fe a la Mare de Déu de Meritxell, al passar pel costat del seu Santuari, camí de casa.

Compartir