Trobada a Núria amb l’esplai Gaspar de Portolà de Balaguer

Diumenge dia 28 de juliol, durant la Visita que l’Arquebisbe d’Urgell va realitzar al Santuari de la Mare de Déu de Núria, va tenir una bonica trobada amb els infants i joves, i els monitors del Centre d’Esplai “Gaspar de Portolà”, de la ciutat de Balaguer a l’extrem sud del Bisbat, i membre de la Fundació d’Esplai Santa Maria de Núria. Estaven passant uns dies a l’Alberg i Casa de colònies de La Farga de Queralbs, i el dia abans havien sofert les inclemències d’una gran tempesta que els obligà a abandonar les tendes i aixoplugar-se on els va acollir Mn. Joan Perera, capellà del Santuari, al qual tots li estaven molt agraïts. Aquell matí acabaven de fer el cim del Puigmal o Puigmal d’Er (2.913 m.), en un dia espectacularment clar i bell, i uns altres companys grans estaven encara fent el pic del Segre o Puigmal del Segre (2.843 m.), dins el circ o Olla de Núria.

L’ànima incansable de l’excursió era el Sr. Lluís Garrofé, gran excursionista de 88 anys, que ha fet els tres mil de tot el Pirineu, ha viatjat a peu de Catalunya a Roma, i el 2016 va coronar el Kilimanjaro amb la seva néta. Ell va presentar l’arquebisbe als nois i noies, i va explicar el pla dels dies de Colònies, que continuaven a La Farga de Queralbs.

L’Arquebisbe va valorar molt el que en Lluís i els monitors feien de dedicació a la joventut, i animà els infants i joves de Balaguer i comarca, a ser bons “excursionistes”, a estimar la muntanya amb els seus valors, i a fer de l’excursionisme un valor ferm en la seva vida, per tot el que ens aporta d’amor al Creador i a la natura, i els desitjà bona estada en les colònies que seguien durant tota la setmana entrant.

Compartir