Tridu Pasqual: Divendres Sant i Processó a La Seu d’Urgell

La celebració del Divendres Sant es va dur a terme en les parròquies detot el Bisbat d’Urgell amb les pregàries del Via Crucis i amb les Accions litúrgiques de la Passió del Senyor, a la tarda, prop de l’hora en què Jesucrist morí a la Creu. En el segon dia sant del Tridu Pasqual, i allà on es tradició, també es van seguir les processons amb un gran acompanyament de fidels. El bon temps va facilitar el seu seguiment.

A La Seu d’Urgell la Celebració de la Passió del Senyor va ser presidida a la Catedral per l’Arquebisbe d’Urgell, on va exhortar els fidels a viure el sentit de la crucifixió del Senyor, que fou transformada per Jesús en l’expressió del seu amor i la seva acció fonamental de redempció de la humanitat. Va tenir un record pels perseguits i els morts de manera violenta, animant a ser generosos en la col•lecta d’aquest dia pels Sant Llocs de la Terra Santa.

Al vespre va participar a la processó pels carrers de La Seu darrere el pas principal del Crist de la Sang. La processó de La Seu d’Urgell és una de les més antigues i rellevants de Catalunya i la més important del Pirineu. Té els seus orígens en el segle XVII. Les primeres datacions de la processó són de 1603. Hi ha 10 passos, alguns de molt llarga tradició i d’altres incorporants més recentment, a finals del segle XIX. Fa dos anys se li va donar un nou impuls i hi participen molts col.lectius ciutadans en el manteniment dels passos i del cos dels armats.

Compartir