Sessió acadèmica d’homenatge al beat Ramon Llull

Dilluns dia 25 d’abril va tenir lloc la sessió acadèmica d’homenatge al beat Ramon Llull en el VIIè. centenari de la seva mort (1316-2016). L’acte va tenir lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i fou presidit pel Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, l’Arquebisbe Joan Josep Omella; pel Degà de l’Ateneu, Dr. Armand Puig i pel Bisbe de Mallorca, Mons. Xavier Salinas. Hi assistiren l’Arquebisbe de Tarragona i Vicegran Canceller de l’Ateneu i  l’Arquebisbe d’Urgell com a Secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Les intervencions principals anaren a càrrec del Dr. Josep Perernau, sobre “La història personal i col·lectiva del Beat Ramon Llull«; el Dr. Carles Llinàs, sobre “L’Art com a mitjà de descoberta de la veritat«; el Dr. Jordi Gayà, sobre la «La teologia del Beat Ramon Llull, al servei de la missió» i la Dra. Lola Badia sobre «Llull, pioner en l’ús escrit de la llengua catalana. L’expressió literària«.

També van intervenir amb 3 informacions la Dra. Miquela Sacarés, sobre «La santedat del Beat Ramon Llull en l’art i la pietat popular«, El Dr. Gabriel Ramis, postulador de la causa sobre «El procés vers el reconeixement de les virtuts del Beat«, i el Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Dr. Armand Puig sobre «L’actualitat de la figura del Beat Ramon Llull”. Clogueren la sessió el Bisbe de Mallorca i l’Arquebisbe de Barcelona.


{youtube}yJEquG75X2k{/youtube}

Compartir