Sant Ermengol reviu a La Seu d’Urgell

El Retaule de Sant Ermengol és un espectacle teatral que es representa de del 1957, durant la primera quinzena del mes d’agost, al Claustre de la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell. Els actors i tècnics d’aquest espectacle són un centenar per persones voluntàries de la ciutat que escenifiquen en diferents quadres, alguns episodis de la vida de Sant Ermengol, el bisbe d’Urgell des de l’any 1010 fins al 1035 i un personatge de la història de Catalunya durant el segle XI. Les representacions es varen iniciar el dia 7 d’agost i duraran fins el dia 12 d’agost.

Enguany la principal novetat ha estat el canvi de la direcció artística que assumeix l’actor i director urgellenc Joan Hernández, que substitueix al que ha estat director des de l’any 2007, Lluís Obiols. Hernàndez ha posat especial èmfasi en la humanització de tots els personatges, sense restar solemnitat a cadascun d’ells. Així mateix, el nou director ha treballat per aconseguir que l’espectacle tingués més ritme i dinamisme. Més interpretació dels actors, més ritme, noves veus en off i més música són alguns dels altres elements en què Hernández ha posat l’accent per a aquest nou format del Retaule de sant Ermengol.

Retaule-Sant-Ermengol-a139d
Precisament la música és una peça clau del Retaule amb fragments de peces del Barroc i de cant gregorià. Aquest any també, el Cant de la Sibil·la, que interpreta la soprano Laura de Castellet, sona en directe en cadascuna de les funcions i en dues d’elles l’acompanyen els membres del Cor de Cambra Caterva de La Seu d’Urgell.

Compartir