Recés de Quaresma per a les Verges consagrades i els fidels d’Urgell

El dissabte dia 13 de febrer l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives va oferir on line, des de la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell un recés destinat en primer lloc a les Verges Consagrades d’Espanya però que era obert a les consagrades d’arreu i també a tots els fidels del Poble de Déu. Va ser introduït pel bisbe acompanyant de l’Orde de les Verges a Espanya, Mons. Joaquín Mª López de Andújar, bisbe emèrit de Getafe.

Va ser exposat el Santíssim Sagrament sobre l’altar de la Catedral i durant dues meditacions d’uns vint minuts de duració, amb intermedi musical, l’Arquebisbe Vives va glossar des de la càtedra el valor de dedicar un temps al recés en la nostra vida cristiana, especialment per començar la Quaresma, camí de la Pasqua.

Després glossà i comentà en primer lloc el text bíblic de Mateu 20,18-19 i el Missatge del Papa Francesc per a la Quaresma 2021, «Mireu, estem pujant a Jerusalem…» (Mt 20,18). Quaresma: un temps per renovar la fe, l’esperança i la caritat.

En una segona intervenció parlà d’acompanyar el Senyor i els germans en els seus sofriments, amb una mirada contemplativa al text de Filipencs 2, 5-11, i mirant com i per què va sofrir Jesús, per tal d’imitar-lo en les nostres vides oblatives..

Clogué el Recés la pregària d’adoració davant el Santíssim i la benedicció final amb el cant de la Salve.

https://youtu.be/BRTj9QDG8I0

Compartir