Recepció de l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep als Cònsols de les set parròquies

Mons. Joan-Enric Vives ha rebut aquest migdia els Cònsols Majors i Menors de les set parròquies del Principat escollits pels ciutadans andorrans en les eleccions comunals del passat desembre, al Palau Episcopal.

Després del parlament del Cònsol Major de Canillo Hble. Sr. Josep Mandicó, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep els ha adreçat unes paraules en les quals ha subratllat la importància institucional dels Comuns dins l’ordenament polític andorrà, tant al llarg de la història com en el moment actual, «ja que la noble institució manifesta la sobirania del nostre poble i representa la institució més antiga del país», tot apuntant que «la vostra institució comunal presenta un gran valor com és la proximitat als ciutadans, a les seves necessitats, demandes i problemes. Per això tots us demanem que estigueu sempre atents a la veu dels ciutadans i que treballeu al màxim d’units, sumant sempre les majories i les minories representades en els vostres Comuns».
Els ha demanat atenció «als qui més ho necessitin, als qui han tingut menys sort a la vida o menys mitjans, als grups menys afavorits, els qui puguin estar en perill d’exclusió i els marginats. Hem de vetllar perquè les finances comunals siguin ajustades a les possibilitats, però si podeu, penseu sempre en els més necessitats, repartint amb justícia càrregues i ajudes, sempre amb la mirada posada en la justícia social, que supera la fredor del repartiment de càrregues simplement distributives». També ha fet referència a les noves generacions i la necessitat de conrear l’ensenyament i la cultura.
Mons. Vives els ha animat a encarar «aquesta nova legislatura amb optimisme i confiança, amb esperança, estimant profundament la nostra Nació Andorrana, i cada Parròquia amb els seus trets configuradors i plurals, i sentim-nos-en sanament orgullosos. Agraeixo de tot cor el que han treballat els que us han precedit en els càrrecs, i moltes felicitats a tots els qui repetiu en el càrrec o que sou nous en el treball comunal».

Compartir