L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal, Mons. Joan-Enric Vives va rebre el dimecres 12 de novembre un dels dos exemplars «0» de l»Andorra Aeterna», dedicats als coprínceps que els editors «Biblioteca impossible» van lliurar en un acte simbòlic a la Casa Museu d’Areny-Plandolit, a la parròquia d’Ordino. A l’acte, també va ser lliurat l’exemplar dedicat al copríncep francès, que va recollir en nom seu el Sr. Pascal Escande, representant del copríncep a Andorra. Els exemplars van ser lliurats personalment pel seu editor, el Sr. Miquel Huguet, i a l’acte va estar present el ministre de cultura, M. Il. Sr. Albert Esteve i el Cònsol d’Ordino, Hble. Sr. Bonaventura Espot.
En la presentació del Andorra Aeterna a la sala de l’Auditori, es va posar en relleu la importància d’aquesta edició un recull de 40 facsímils de documents històrics. El ministre va parlar de la importància d’assegurar la conservació en el món digital, apuntant que «el coneixement del nostre llegat es la millor manera d’estimar-lo i de protegir-lo, i dóna sentit de pertinença a la nostra identitat».
Mons. Joan-Enric va iniciar el seu parlament apuntant que amb les noves tecnologies, un llibre pot ser relativament fàcil de fer: «un llibre pot ser efímer, però també és saviesa, un llibre és una vida, un llibre és una història, i pot ser un país». Va posar en relleu de tenir un recull d’aquesta importància, on hi ha quasi tota la història del més rellevant del país: és un tresor, no és efímer: «per a tots els andorrans i andorranes és la nostra essència, és un foto fixa de la societat que hem anat construint. La nostra és una història bella, d’aportació a la història de la humanitat , i aquests dos llibres parlen d’Andorra, de nosaltres».
Mons. Vives va explicar en declaracions posteriors que el llibre s’exposarà al nou edifici que acull els Arxius de la diòcesi d’Urgell, i va celebrar el fet que tenir un facsímil pugui ajudar als visitants a gaudir d’aquests documents antics i fràgils sense malmetre’ls.
A banda de documents coneguts com el Manual Digest, el Politar Andorrà o els famosos Pareatges, hi ha documents inèdits, com un permís de pas de bestiar concedit pel capità general de Catalunya a Andorra per passar 16.000 ovelles. Miquel Huguet ha explicat que «el més interessant d’aquest document és que hi ha el nom de les sis cases andorranes, dels set majorals i el nom i el cognom dels 85 pastors que acompanyaven el ramat». També va parlar durant l’acte l’ex-ministre i historiador Pere Canturri que va posar en relleu que hi ha en el recull documents definitoris del passat d’Andorra, «documents que diuen que varem ser i que reflecteixen les nostres ànsies de llibertat i de independència… jo hi veig per dins, a on se sustenta la nostra història»
L’acte va estar carregat de simbolisme perquè els coprínceps seran els primers posseïdors d’unes còpies que, per la resta d’interessats, tindran un preu de 6.000 euros. El mateix editor, el Sr. Miquel Huguet, va explicar que ja s’han venut 100 unitats de les 400 que s’han fet per a aquesta edició limitada.