Premis ¡Bravo! 2014

La Comisión Episcopal de Medios de Comunicación Social (CEMCS) ha lliurat aquest dimecres 28 de gener els Premis ¡BRAVO! 2014, que es concedeixen anualment, en un acte que ha tingut lloc a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola.

El jurat, reunit a Madrid el 9 de desembre de 2014, va atorgar aquests Premis amb la finalitat de «reconèixer, per part de l’Església, la tasca meritòria de tots aquells professionals de la comunicació en els diversos mitjans, que s’hagin distingit pel servei a la dignitat de l’home, els drets humans i els valors evangèlics «(Normes, art.2).

Mons. Enric Planas, Premi ¡Bravo! especial, que durant mig segle ha servit a l’Església ia la comunicació, ha ofert les paraules d’agraïment, en nom dels premiats.

En el seu discurs ha ofert unes quantes propostes als comunicadors de l’Església, que a ell li han estat de gran ajuda. En primer lloc, l’amor al passat. «Cal saber-se hereus d’una realitat històrica. Submergir-se en la realitat, sense perdre el nord de l’Evangeli. Tot pot construir-se. Cal servir a l’Església amb alegria. No supeditar la realitat a la carrera i menys a la veritat. El mèrit és de qui el té, i no del càrrec. Per això és important actuar amb consciència recta i ser com un nus».

També ha subratllat que «hem de comunicar sense crispacions i saber gestionar la complexitat. Estem en un canvi d’època. Per tot això, hem d’introduir o recuperar bon estil, educació i bellesa, a més de la veritat. Amistat amb tots i no ficar-se en política. Envoltar-se de persones que valguin més que un mateix. Aconseguir finor espiritual».

Mons. Enric Planas ha recordat que «El cristià és un ésser lliure. No es pot tractar el Poble de Déu com eterns adolescents. Hem de buscar la veritat i la bondat. La veritat està renyida amb el que és políticament correcte».

Ha finalitzat el seu agraïment indicant que també cal «evitar corporativisme eclesial. Tractem de no crear problemes doctrinals. Cal no oblidar la veritat. Diguem les coses sense embuts com ho diu el Papa Francesc. No corregim. Sapiguem ajudar-los en aquesta tasca».

Per la seva banda, el bisbe de Guadix-Baza i president de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social (CEMCS), Ginés García Beltrán, ha clausurat l’acte afirmant que aquest acte «és una trobada amable entre l’Església i els mitjans. Amb aquests guardons volem reconèixer la dedicació i entrega generosa de professionals dels mitjans».

Els guardons són:

PREMIO ¡BRAVO! ESPECIAL: Mons. Enrique Planas

PREMIO ¡BRAVO! DE PRENSA: Juan Lara, excorresponsal de la Agencia EFE en El Vaticano y actual director Regional de la Agencia EFE en Andalucía.

PREMIO ¡BRAVO! DE RADIO: P. Manuel Muñoz, director de «La Misa en España» en RNE y presentador de «Horizonte» en Radio Exterior de España.

PREMIO ¡BRAVO! DE TELEVISIÓN: Julián del Olmo, Director de «Pueblo de Dios» en TVE.

PREMIO ¡BRAVO! DE CINE: European Dreams Factory, distribuidora cine-matográfica.

PREMIO ¡BRAVO! DE MÚSICA: Nico Montero, cantautor.

PREMIO ¡BRAVO! DE NUEVAS TECNOLOGÍAS: IMision, plataforma de evangelización digital.

PREMIO ¡BRAVO! AL TRABAJO DIOCESANO EN MEDIOS DE COMUNICACIÓN : P. Fermín de Mieza, Director de la revista «El Santo» y colaborador de medios de comunicación social en Cantabria.

PREMIO ¡BRAVO! DE PUBLICIDAD: Campaña de comunicación del Domund 2014 – Obras Misionales Pontificias (OMP).

Àlbum de fotos

20150128 12111320150128 122014

Compartir