Pregària ecumènica a Guissona

Les tres comunitats cristianes que conviuen a Guissona: els catòlics de ritus llatí, els catòlics de ritus oriental i els Ortodoxos van compartir una pregària ecumènica el diumenge dia 27 de gener en el marc de l’Octavari de pregària per la unitat dels Cristians. Fou a l’església parroquial de Sta. Maria de Guissona.

Cada comunitat va voler subratllar un element litúrgic propi de la seva tradició: els catòlics de ritus llatí, el pa i el vi; els catòlics de ritus oriental, l’aigua signe del baptisme i els Ortodoxos, el canelobre de set braços que recorda el canelobre de set braços de l’Antic Testament del Tabernacle i del Temple de Jerusalem.

A la pregària hi va participar una gran quantitat de fidels i va ser conduïda per Mn. Fermí Manteca, Rector de Torà.

L’eix vertebrador de la pregària va ser la Mare de Déu i es va proclamar l’Evangeli de la Visitació de Maria a la seva cosina Sta. Elisabet.

Cants, monicions, pregària i silenci meditatiu van anar intercalant-se en la pregària. La violoncel·lista Ester Gràcia va col·laborar amb la seva música en la pregària.

Al finalitzar la pregària es va poder compartir un moment de diàleg i de fraternitat per part de les diferents comunitats que van agrair el fet de trobar-se i pregar juntes des del respecte mutu als diferents ritus i tradicions.

Compartir