Ponts celebra la Pasqua i canta les Caramelles

Els caramellaires pontsicans han tornat a abillar-se amb els vestits tradicionals un any més per regalar a la gent de Ponts els populars cants pasquals de les Caramelles, pels carrers i places del poble. Una activitat que comença de bon matí i que els porta a regalar els seus cants a molts indrets de la població, amb l’agraïment de veïns i gent de pas pel poble. Al migdia es fan presents a la Missa Major de la Parròquia i a l’acabar ofereixen al nombrós públic assistent un petit concert que és seguit i aplaudit per tothom. En la homilia s’ha recordat les situacions que no ajuden a viure la Pasqua arreu del món, en especial la situació dels refugiats i les víctimes del terrorisme, com el Ciri Pasqual, s’ha demanat poder ser llum en la realitat del dia a dia que els fidels viuen.
Després de l’ofici religiós es va fins a la plaça Planell i té lloc l’oferiment del corder per part de les autoritats municipals als cantaires, tot aprofitant la proximitat de la Residència i del Casal de la Gent Gran, també si fan presents amb uns joiós i animats cants, un bon regal per la gent més gran i estimada de Ponts, ells també recorden alguns dels cants i participen de la festa.
Enguany ha estat la jove pianista pontsicana, la Núria Pujol qui ha dirigit el Cor de Caramellaires de totes les edats, amb la col·laboració del Jordi Bernaus. Els caramellaires seguint la tradició ens han deixat per la història una fotografia del grup, una manera de recordar les nostres tradicions i arrels a les noves generacions. No cal dir que la gent del poble agraeixen la feina feta per un grupet de pontsicans perquè no es perden aquestes tradicions i festes del cicle de la Setmana Santa i Pasqua.

Compartir