Ponts celebra la Festa del Roser

Com cada any Ponts i la seva parròquia han celebrat la festa del Roser, que té lloc el diumenge següent al Corpus, enguany coincidint amb la festivitat de sant Pere i sant Pau, amb tot un seguit d’actes de devoció i tradició a la Mare de Déu del Roser. Ja molts dies abans es va preparant la festa, amb els assajos dels ballets populars que petits i grans oferiran a la gent del poble, entre ells el Ballet de Déu, un ball que té els orígens ja fa alguns segles, a més d’altres balls tradicionals i populars del cicle del Roser. Una festa on la gent del poble es volca en la seva preparació perquè sigui ben reeixida i participada.
Aquest diumenge 29 a les 6 del matí pels carrers del poble els músics han interpretat el «toc de l’albada» per avisar als veïns de Ponts l’inici dels actes de la Festa del Roser. A les 8 del matí la processó amb la imatge de la Marededéu i el res del rosari pels carrers de la vila pontsicana. Tot seguit les majorales del roser han ofert xocolata desfeta i coca a tots els fidels.
A les 12 del matí el repic de campanes han anunciat l’ofici religiós, des de la Plaça Planell les autoritats, les majorales i els infants abillats amb vestits tradicionals i acompanyats el seguici per la Colla Gengantera, han anat fins a l’església parroquial de Santa Maria. Durant l’ofici i dins l’església s’ha recuperat el ballet de Déu interpretat per una colleta d’infants com a part de la litúrgia festiva, després de la celebració s’ha fet el relleu de les majorales sortints per les entrants. Acabada la missa i amb un nou repic de campanes i la música de l’orquestra ha continuat la festa a la plaça Planell, on hi ha l’Ajuntament i la Llar de la Gent Gran.
Per la tarda els nens i nenes han fet la visita i la pregària a la imatge de la Mare de Déu del Roser, que ha restat posada tot el dia a l’altar major, abans de retornar al vespre al seu lloc habitual, a l’esplèndid retaule del Roser, una obra del segle XVII que presideix la capella del mateix nom.
I la festivitat ha posat el seu punt i final per aquest any amb els balls dels infants i els adults a la Sala de Ponts. Una gran festa dedicada a la Mare de Déu que uneix el poble en les seves tradicions i devocions i que permet viure un cap de setmana dedicat a recordar i rememorar tot allò que forma part de la història i la cultura popular i religiosa pontsicana.

dsc 0283dsc 0256dsc 0333dsc 0939

Compartir