«Perseverem en la pregària per la pau», demana el G. Alois en el seu darrer missatge als joves d’Urgell reunits a València

El G. Alois parla de la immigració a la seva reflexióUna mica més tard de les cinc de la tarda pujaven els darrers nois i noies a l’autobus que des de l’Avinguda de l’Alameda de València els portaria cap a casa, al Bisbat d’Urgell. Els pelegrins de confiança retornavem amb el cor ple de noves sensacions i les darreres paraules del G. Alois, animant a no defallir en la recerca de la pau al món i en la pregària per les persones que a Siria, a l’Africa (a Benin) i a tants d’altres llocs del mon on es pateixen conflictes.
Des del 28 de desembre fins el dia 1 de gener, joves amb nacionalitats ben diferents han compartit la pregària, el silenci, la reflexió, experiències, els testimonis…. un espai propi on anar a l’encontre del diferent, com ha dit el G. Alois reiteradament al llarg del pelegrinatge i on fer sentir la veu de la pau. «Perseverem en la pregària per la pau. Podriem tenir una estona ela diumenges al vespre per fer mitja hora de pregària en una església? Mitja hora consagrada d’una banda a confiar a Déu els països i les persones que pateixen la violència; i de l’altre, a acollir la pau de Crist a dinte nostre» -va dir el G. Alois en la seva darrera reflexió, a la que també hi eren els joves urgellencs-. «Voldriem que el nostre pelegrinatge d’aquests dies participi a la construcció d’una Europa amb que sigui inclusiva de pobles i persones i que deixi enrrera la desconfiança vers la diferencia». Els pelegrins de confiança retornavem amb el cor ple de noves sensacions i les darreres paraules del G. Alois, animant a no defallir en la recerca de la pau al món i en la pregària per les persones que a Siria, a l’Africa (a Benin) i a tants d’altres llocs del mon on és pateixen conflictes.
Des del 28 de desembre fins el dia 1 de gener, joves amb nacionalitats ben diferents han compartit la pregària, el silenci, la reflexió, experiències, els testimonis…. un espai propi on anar a l’encontre del diferent, com ha dit el G. Alois reiteradament al llarg del pelegrinatge i on fer sentir la veu de la pau.
El dijous a la nit es va dur a  terme en cada parròquia la pregària per la pau i després abans de les dotze es va iniciar la festa de les nacions, en la que els grups de cada nacionalitat van fer jocs, cantar cançons i ballades, compartint cultures. Al mati de divendres dia 1 de gener van participar activament en la missa amb els fidels de cada parroquia i el dinar, amb les families acollidores va tancar l’experiència de manera entranyable. Els joves d’Urgell, acompanyats per Mn. Ivan Ayala i la Delegada de Mitjans de Comunicació, Cristina Orduña, van iniciar el retorn als seus llocs d’origen.

.

Compartir