Pelegrinatge de les Parròquies d’Andorra al Santuari Basílica de Meritxell

Fa 28 anys que, el primer diumenge de maig, a la tarda, feligresos de les parròquies del Principat d’Andorra peregrinen al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell per celebrar-hi el dia de la Mare, tot compartint la joia de la Pasqua.

Enguany, el diumenge dia 3, la Basílica de Meritxell ha acollit uns 200 pelegrins andorrans i 55 fidels del santuari agermanat de la Mare de Déu de la Victòria de Sabart, a Tarascó, Arieja-França, acompanyats de tres sacerdots i un diaca permanent. Fa nou anys va celebrar-se aquest agermanament i des d’aleshores ençà mai no han faltat els fidels sabartencs al pelegrinatge de Meritxell.

L’acte central ha estat la celebració de la Santa Missa, presidida per l’arxiprest d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries, i concelebrada pels sacerdots de les Valls i els vinguts de França. La litúrgia, en els cants, lectures i homilia, ha alternat el català i el francès. A l’homilia, Mn. Sàrries ha glosat la imatge evangèlica del cep i les sarments fent notar el paper de Maria com a model de sarment unida a Crist, el Cep veritable.

Representants de cada parròquia i dels germans sabartencs han ofert un ram de flors i un ciri encès a la Mare celestial. Acabada l’Eucaristia, al claustre del Santuari, els feligresos andorrans i francesos han  compartit un piscolabis de germanor.

En acomiadar-se han quedat citats per a trobar-se altre cop, al mes d’octubre, a l’Aplec de la Mare de Déu de Sabart.

Compartir