Pelegrinatge als Monestirs de Santes Creus i Poblet

El diumenge dia 18 de novembre un grup nombrós d’una seixantena de fidels de les Parròquies de Arcavell, Argolell, Aravell, Bellestar, Calvinyà, Ars, Civís i La Farga de Moles van peregrinar seguint les petjades de la ruta del Cister acompanyats pel Vicari General de la Diòcesi i Rector de les Parròquies, Mn. Josep Maria Mauri i del Rector del Seminari d’Urgell, Mn. Gabriel Casanovas, que hi col·labora pastoralment.

La jornada va iniciar-se amb la visita al Monestir de Santes Creus, on els pelegrins van poder contemplar la bellesa del monestir i pregar junts en un ambient de silenci i recolliment.

A continuació els pelegrins es van dirigir al Reial Monestir de Sta. Maria de Poblet, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Allà van celebrar-hi l’Eucaristia dominical gaudint de l’esplèndid interior del temple. L’Eucaristia fou presidida per un Monjo de la Comunitat i concelebrada pels preveres d’Urgell i hi va assistir una bona quantitat de fidels a més dels provinents d’Urgell.

Després de dinar, a la tarda, van visitar l’interior d’aquest monestir cistercenc fundat l’any 1150. Una visita que va portar el grup a veure les diferents dependències del complex monàstic, amb diferents espais molt interessants, destacant el claustre i l’església amb les tombes reials i l’esplèndid retaule de marbre obra de Damià Forment (1527).

Compartir