Pasqua de Pentecosta i Confirmacions a la Catedral de La Seu d’Urgell

La diada de la Pentecosta, diumenge 24 de maig, culminació de la cinquantena pasqual, l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar solemnement a la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell la gran festa que culmina el temps pasqual i celebra la missió de l’Església a tot el món. Dins l’Eucaristia concelebrada amb el Degà M.I. Mn. Xavier Parés i Mn. Jordi Miquel, responsable de l’església de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, i Mn. David Codina, va administrar el sagrament de la Confirmació a 28 joves de la Parròquia i l’Arxiprestat en la primera de les dues celebracions que tindran lloc a la ciutat de La Seu per a administrar la confirmació.
L’Arquebisbe va centrar la seva homilia a reflexionar sobre la gran solemnitat de la Pentecosta, la Pasqua granada dels fruits de l’Esperit, que culmina els cinquanta dies de joiosa festa pasqual on hem celebrat amb intensitat de lloança i agraïment el gran misteri salvador per als cristians: la Resurrecció de Crist d’entre els morts. Mons. Vives animà els joves que es confirmaven a ser joves compromesos amb els valors autèntics de l’Evangeli i a les famílies a mantenir-se unides en l’amor i l’estimació que és el més important que poden transmetre als seus fills. En aquest sentit exhortà els pares dels confirmands i els padrins a preocupar-se sobretot per l’educació del cor i l’ànima dels seus fills, que els farà persones nobles, capaces de lluitar contra l’egoisme i l’individualisme que sempre ens assetgen.
Mons. Vives en iniciar l’Eucaristia recordà amb acció de gràcies el nou beat màrtir Mons. Òscar A. Romero, arquebisbe fidel als pobres i promotor de la justícia evangèlica, beatificat el dia anterior a El Salvador, i a la pregària dels fidels foren encomanats els cristians perseguits a causa de la seva fe i els qui moren per l’odi a la fe, i estingué un record pels qui en aquell dia serien escollits com Alcaldes i regidors a l’Estat Espanyol, demanant que sempre busquin el bé comú dels ciutadans i, especialment, els més febles.
Al final de la celebració l’Arquebisbe obsequià els joves amb un exemplar del Nou Testament i demanà als confirmats que preguessin cada dia una mica, que participessin de l’Eucaristia dominical i que fossin exemple i testimonis del Do de l’Esperit Sant que acaben de rebre amb la seva vida i el seu exemple.

Compartir