Nou Govern General de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell

En el XXIVè. Capítol General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, sempre tan vinculades al nostre Bisbat, que va tenir lloc a la comunitat de Peñagrande (Madrid) els dies 14 al 29 d’abril va tenir lloc la renovació del Govern General de l’Institut.

Les Germanes representants de tot l’Institut van escollir com a nova Superiora General, la Mare Laura Garione, argentina, que substitueix la Mare Irma Beretta. També van ser escollides com a Conselleres les Germanes Victoria Bertrán, fins ara a Escaldes (Andorra), Maria Luisa Álvarez, Aida López Hernández, Verónica Mejía i Maria Lourdes Romero. La Casa Mare està a La Seu d’Urgell, on hi ha el sepulcre de la Fundadora la beata Anna Maria Janer i Anglerill, i la Casa Generalícia està ubicada a Rubí.

El dia 26 d’abril les germanes van compartir la celebració d’Acció de Gràcies a Déu pel nou Govern de l’Institut a la Basílica del Sagrat Cor del Cerro de los Ángeles (Madrid). Hi van celebrar l’Eucaristia i van viure un dia fratern amb profunda alegria i senzillesa. El diumenge dia 29 es clourà el Capítol.

Actualment, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell és present a onze països: a Espanya, Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial. Es tracta d’una presència que es desenvolupa en diversos camps d’acció: escoles, hospitals i residències, missions, parròquies, pastoral en el temps lliure i altres apostolats compatibles amb el seu carisma.

Anna Maria Janer Anglarill va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera (Bisbat de Solsona) i va morir l’11 de gener de 1885 a Talarn (Bisbat d’Urgell). El 1859 va fundar, cridada pel Bisbe d’Urgell Dr. Josep Caixal, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a l’Hospital de La Seu d’Urgell. Les seves restes mortals descansen a la capella de la Residència Sagrada Família de La Seu d’Urgell des de 1961. El dia 8 d’octubre de 2011 va tenir lloc la joiosa cerimònia de beatificació a La Seu d’Urgell dins una solemne eucaristia presidida pel Cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.

Compartir