Noces d’or de professió de 5 Religioses de la Sda. Família d’Urgell

Dissabte dia 6 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir a la Residència de la Sagrada Família d’Urgell, prop del sepulcre de la Fundadora beata Anna M. Janer, l’Eucaristia d’acció de gràcies per les noces d’or de professió religiosa de 5 Religioses de la Sagrada Família d’Urgell: M. Isabel Albillos Albillos; Roser Ballesté Torà; Petra Durántez Lera; Ana M. Montero Chávez i Carme San Martín Boncompte. Havien professat en aquella mateixa capella feia cinquanta anys.

Fou una joiosa eucaristia molt viscuda amb la presència de la Superiora General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, M. Laura Carolina Garione; diverses Conselleres Generals; religioses i familiars i amics de les Religioses que complien aquell dia els seus 50 anys dels seus primers vots com a consagrades en castedat, pobresa i obediència.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric felicità les religioses i volgué subratllar com tota vida religiosa és un do per a l’Església ja que la vida consagrada forma part de la mateixa naturalesa de l’Església. Volgué destacar com ara fa 50 anys, 5 joves, el 6 de juliol de 1969, professaren els seus vots religiosos segons el carisma i les Constitucions de la Beata Anna Maria Janer i dipositaren aquesta professió en el mateix altar on 50 anys més tard celebràvem l’Eucaristia d’acció de gràcies per una vida de lliurament joiosa, seguint l’exemple i l’estil d’humilitat de la Beata Anna Maria Janer en diversos serveis. L’Arquebisbe mostrà com la vida de tota religiosa és sempre fecunda malgrat no poder ser mare de fills el Senyor beneeix amb una infinitat de fills les religioses que es consagren al seu servei. I glossà l’Evangeli proclamat en aquella festa de Mt. 25 i destacà com per al Papa Francesc és el nucli de la santedat, amb les Benaurances, signe d’identitat dels cristians: la caritat concreta que en l’Institut de Religioses de la Sagrada Família d’Urgell s’expressa amb l’estil característic que va viure la Mare Janer. Finalment l’Arquebisbe va animar les Religioses a preparar-se per aquest darrer tram del seu servei en aquest món, sabent despullar-se de tantes i tantes coses i preparar-se per a viure l’ancianitat ja que segons ens recorda el Papa Francesc la formació per a un cristià i, especialment, per a una consagrada, sempre és contínua i sempre podem fer més per a millorar el nostre seguiment del Senyor Jesús.

Després de l’homilia i la professió de fe les 5 Religioses, emocionades, van renovar públicament els seus vots davant Déu i l’Església.
Al final de l’Eucaristia es cantà l’himne de la Beatificació de la Mare Anna Maria Janer: estimar-te i servir-te, sempre i en tot.
Posteriorment el Sr. Arquebisbe pogué saludar les Religioses i els familiars presents a la celebració i junts compartiren un dinar de germanor a la mateixa residència de la Sagrada Família d’Urgell.

Compartir