Nemesi Marquès rep el premi Àgora Cultural a Andorra

Mn. Nemesi Marquès va rebre ahir al vespre el Premi Àgora Cultural 2014 per haver contribuït a clarificar de manera magnífica i concloent el debat teòric i jurídic relatiu a la sobirania d’Andorra, amb el seus estudis i publicacions i, com a Representant del Copríncep Episcopal, «haver treballar per a fer possible el pacte del nou marc institucional dels andorrans, en la Constitució de 1993, que va obrir la cultura política d’Andorra a nous horitzons».
El premi es va lliurar en un acte solemne al nou edifici del Consell General d’Andorra, en un acte presidit pel Síndic General i al que van assistir nombroses personalitats polítiques del Principat. També van ser distingits el Sr. Jean Yves Caullet i la Sra. Merçé Bonell.
Els Premis Àgora Cultural es donen des de l’any 2001 de manera ininterrompuda i volen reconéixer les constribucions culturals realitzades per personalitats vives lligades al Principat d’Andorra. Aquesta és una distinció de la plataforma cultural que aplega 23 associacions culturals andorranes.
Compartir