MultiTXt a Barcelona

El cap de setmana 12 i 13 de març els diversos grups TXt adolescents i joves del Bisbat d’Urgell van participar d’un cap de setmana de voluntariat a Barcelona, dins l’activitat anomenada MultiTXt, després de dos anys d’aturada degut a la pandèmia de la covid. Un total de 33 joves acompanyats dels respectius monitors d’arreu del Bisbat: Tornabous, Balaguer, Puigcerdà, La Seu, Martinet, Noves de Segre i Andorra.

Aquest cap de setmana el dediquen a conèixer diverses realitats socials que treballen amb els sectors més desafavorits de la nostra societat, a compartir i a pregar junts. Els grups de 1r. a 3r. d’ESO van conèixer d’aprop alguna d’aquestes realitats i els testimonis d’alguns dels seus usuaris: van anar a l’Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna i l’Associació “Dit i Fet”, també van poder fer el recorregut “Visibles” preparat per la Fundació Arrels; a més de treballar, a través del joc, la gimcana i les dinàmiques, la coneixença entre els diversos grups, la solidaritat i la fe.

Els grups de 16 a 22 anys van col·laborar directament fent voluntariat amb diverses entitats que treballen amb els més desafavorits socialment i econòmicament, els sense llar, les dones en perill d’exclusió social, els infants que viuen en un CRAE. Van poder anar al Menjador social de la Congregació de les Missioneres de la Caritat de la Mare Teresa de Calcuta, La Residència infantil Maria Immaculada de Sant Andreu de la Barca i Llar de Pau de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paul.

Durant el cap de setmana es creen espais de valoració i reflexió dels moments viscuts durant el dia, experiències, i pregària. Han trobat a faltar el contacte amb els avis de la residència Betània i amb els membres del Cottolengo del Pare Alegre, als quals visitaven cada any, i que per motius encara de la pandèmia no poden obrir-los les portes.

Durant aquest cap de setmana van tenir el goig de poder fer la imposiciò del fulard a dos joves TXt, que varen realitzar el compromís amb els grups durant la pregària del dissabte al vespre. Van marxar molt agraïts per tot el rebut, per poder retrobar-se de nou tots els grups i per compartir el do i el regal de la fe en Jesús.

Compartir