Mor Francesc Badia Batalla, antic Veguer episcopal

El dia 14 d’agost va morir en la Pau del Senyor, a Sant Julià de Lòria, el Sr. Francesc Badia Batalla, als 97 anys, després de llargs anys de servei al Principat d’Andorra, on va ser el darrer Veguer episcopal (1972-1993), durant el pontificat de Mons. Joan Martí Alanis i abans de la Constitució.

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons Joan-Enric Vives va enviar un missatge a la seva família on agraïa els serveis generosos del Sr. Badia i deia que “sentia molt la mort del vostre estimat pare i avi, antic Veguer, Sr. Francesc Badia, amb tants serveis per a la Mitra d’Urgell”. Assegurava les seves pregàries per ell perquè “el Senyor, misericordiós, l’aculli en el seu Regne etern, i li doni el premi de tot el que ha estimat i servit, de les seves moltes obres de caritat”.

Fou advocat, fiscal i Veguer, estudiós del dret i amb obres importants sobre la Guerra civil espanyola i una definitiva biografia sobre el Bisbe i Copríncep Mons. Justí Guitart. Va oferir sempre un testimoni honrat de servei, professionalitat, justícia i bondat, essent fins al final de la seva vida un gran col·laborador voluntari de Càritas i altres causes humanitàries. Estava en possessió de la condecoració pontifícia de Comendador de l’Orde eqüestre de St. Gregori Magne concedida per Benet XVI, a petició de Mons. Vives (2009).

Descansi en pau!

Compartir