Mons. Vives presideix la Missa de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir el dissabte 18 d’agost la Missa en llengua catalana a Sant Pere de Prada de Conflent, tot coincidint amb la celebració dels 50 anys de la Universitat Catalana d’Estiu.
La celebració eucarística fou concelebrada pel Bisbe de la Diòcesi de Perpinyà-Elna, Mons. Norbert Turini; el Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo; per l’Abat de Montserrat, P. Josep M. Soler; a més del Rector de la parròquia de Sant Pere de Prada i de nombrosos preveres i diaques de la Diòcesi de Perpinyà-Elna, on està situada Prada de Conflent.
A la missa hi foren presents el President de l’equip Rector de la 50a Universitat Catalana d’Estiu, Dr. Jordi Casassas, el Gerent i Secretari de la Universitat Catalana d’Estiu, Sr. Joan Maluquer i la Presidenta de la entitat organitzadora des de fa 31 anys de la Diada Andorrana a Prada, i també membre de la Fundació de la Universitat Catalana d’Estiu, Sra. Àngels Mach, a més d’una nodrida assistència de professors i alumnes de la universitat d’estiu i de fidels diocesans.
Mons. Vives va encoratjar els participants en aquesta activitat i va felicitar els 50 anys de treball continu que suposa la Universitat Catalana d’Estiu, i va posar en relleu la presència dels cristians que també s’han fet presents en aquests anys de recerca, de debats, i de difusió de la cultura catalana. “Jo com a Coprincep d’Andorra, accepto feliç formar part d’aquest petit Estat que forma part dels països de parla catalana i que abandera el català en les Nacions Unides i sento la responsabilitat que em dóna aquest servei”, va declarar el Copríncep.

Va voler també agrair l’esforç d’entesa i de difusió que s’ha dut a terme des de la universitat al llarg de 50 anys de vida  per part d’acadèmics i dels centenars d’alumnes que han passat per les seves aules.
Posteriorment, Mons. Vives va compartir un dinar al Centre Pau Casals, amb els representants de l’equip rector de la Universitat Catalana d’Estiu, juntament amb els altres Bisbes, i en el que també hi foren presents el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Jordi Puigneró, i el President de l’Institut d’Estudis Catalans, Sr. Joandomènech Ros.
A la tarda, i després del dinar, Mons, Vives va voler saludar personalment als assistents a la 31a Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu que se celebrava aquest mateix dia i que enguany analitzava “El Parlamentarisme andorrà”. El copríncep episcopal es va desplaçar fins al al Lycée Renouvier, on tingueren lloc les ponències, i on va poder saludar el Síndic General d’Andorra, M.I. Sr. Vicenç Mateu, que dictava una de les ponències i alguns Consellers generals que hi assistien, a més dels membres de la Junta de la Societat Andorrana de Ciències.
 
Compartir