Mons. Vives presideix la celebració de Nadal al Centre Penitenciari de La Comella

Mons. Joan-Enric Vives ha presidit, el 19 de desembre, la celebració eucarística preparatòria del Nadal per als interns del Centre Penitenciari de La Comella, a Andorra la Vella, que ha estat concelebrada per l’Arxiprest de les Valls i Delegat diocesà de pastoral penitenciària, M.I. Mn. Ramon Sàrries, i per Mn. David Codina. A la celebració hi ha assistit enguany el Ministre de Justícia i Interior, M.I. Sr. Xavier Espot. La Missa ha estat solemnitzada amb l’acompanyament musical d’un grup d’alumnes d’ESO de l’Escola Anna Maria Janer de Santa Coloma acompanyats per alguns dels seus professors i la directora de l’escola.

A la seva arribada el Copríncep episcopal ha estat rebut pel Ministre de Justícia i Interior, i també pel Director i Subdirector del Centre, Sr. Miquel Garcia i Sr. Ismael Hernando. A través d ells ha pogut conéixer l’evolució de la institució en el darrer any i els esforços que s’estan fent des del ministeri per aplicar mecanismes de garantia de que no hi hagi abusos en el centre, en sintonia amb el que va demanar en la seva darrera visita el Comité de prevenció de la tortura del Consell d’Europa, com l’evaluació del intern quan és ingressat a la presó per part d’una comissió de seguiment. Actualment, hi ha 55 interns. Mons. Vives ha agrait i valorat els esforços que es duen a terme perquè els presos puguin ser tractats amb la major qualitat.

Després ha tingut lloc la celebració eucarística, a la qual han assistit una quarantena dels interns a més del personal penitenciari. A l’homilia, l’Arquebisbe i Copríncep ha fet referència a la joia del Nadal per l’Encarnació de Déu i ha exhortat a tots a sentir que som un al qui arriba el missatge dels àngels, el missatge del naixement de Jesús, que ha nascut com un Salvador, que és llum de Déu a la terra, que asseca les llàgrimes, que cura els cors destrossats. «Sóc molt conscient que esteu passant per un túnel a la vida, però heu de ser conscients que un dia sortireu i us heu de reintegrar a la vida. Us vull portar l’esperança, perquè el major perill és perdre-la: I paga la pena lluitar. El Nadal ens pot portar dues actituds bones: una, acollint la pau i el perdó, a viure la llibertat interior que vé de Déu; l’altre, a no perdre la dignitat, que no us la pot prendre ningú. Us convido a mirar el futur, perquè vindrà un dia en què la vostra realitat serà la que haureu construït aqui».

Després de la celebració, els interns han rebut un obsequi de Nadal de Càritas Andorrana i han pogut saludar personalment el Copríncep Episcopal.

img 2157img 2154img 2160img 2162

Compartir