Mn. Josep Maria Tarragó i Farrera descansa en la Pau de Crist

El dia 25 de juny va morir a la residència de St. Domènec de Balaguer, Mn. Josep Maria Tarragó i Farrera, als 88 anys d’edat, i 64 de ministeri presbiteral. La Missa exequial va tenir lloc l’endemà, dia 26 de juny, a l’església de la Mare de Déu Assumpta de Bellvís, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, i concelebrada per nombrosos preveres, entre ells el seu germà Mn. Jaume Tarragó. Posteriorment el seu cos fou portat a enterrar al cementiri de Bellvís.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va glossar la lectura de l’Evangeli segons St. Lluc de la Passió i Ressurrecció de Jesús subratllant com tot prevere sempre és fonamentalment un creient que ha estat cridat pel Senyor per evangelitzar i donar testimoni de la seva Resurrecció recordant les paraules que els homes vestits de blanc digueren a les dones quan veieren la tomba buida: per què busqueu entre els morts aquell que viu? No hi és aquí, ha ressuscitat!

L’Arquebisbe posà en relleu el valor de tots els Rectors de Parròquia, com ho fou Mn. Josep Maria, servicials i entregats envers el Poble de Déu, malgrat els seus límits i pecats i animà els fidels a pregar per les vocacions a la vida ministerial. 

El germà de Mn. Josep Maria Tarragó, al final de l’Eucaristia exequial, adreçà unes boniques paraules als fidels recordant com el seu germà ha cregut en Crist Redemptor, ha esperat en l’amor misericordiós de Déu Pare, ha estimat l’Església, les parròquies que li han estat confiades, la família i el poble on ha nascut. 

Destaquem aquests trets de la vida de Mn. Josep Maria Tarragó, que foren llegits per l’Arxiprest de Noguera, Mn. Joan Pujol, a l’inici de la celebració:

Mn. Josep Maria Tarragó i Farrera va néixer a Bellvís, el dia 14 d’agost de 1929. Cursà els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà d´Urgell, i fou ordenat de prevere el 20 de juny de 1954.

Estrenà el seu sacerdoci com a Vicari d’Espui (a la Vall Fosca) i, al cap de dos anys, el 1956, fou nomenat Vicari de la Parròquia de St. Andreu d’Oliana.

Al cap de tres anys el Sr. Bisbe el nomenà Ecònom de Cabanabona i Encarregat de Florejacs i Vilalta. L’any 1963 se’l nomenà encarregat de Palou de Florejacs, servei pastoral que desenvolupà durant 4 anys.

El 1967 inicià un nou servei al Pallars Sobirà com a Ecònom de Llessui i Encarregat de Sorre i Saurí, residint a Sort.

L’any 1970 començà a servir pastoralment a l’Arxiprestat de Noguera essent nomenat Ecònom primer de la Parròquia de Sta. Maria de Menàrguens; afegint-s’hi posteriorment les parròquies de Vallfogona de Balaguer, l’any 1979; i Cubells, l’any 1980. L’any 1986, s’hi afegiria la parròquia de La Sentiu de Sió.

Finalment l’any 1995 fou nomenat Rector de les Parròquies d’Albesa i de La Portella, parròquies que serví pastoralment fins l’any 2012, quan fou nomenat prevere adscrit a la Parròquia de Térmens i col·laborà amb generositat amb el seu germà i Rector de la Parròquia, Mn. Jaume Tarragó, que sempre l’ha acompanyat i estimat.

L’any 2017 passà a residir a la Residència de Gent gran de St. Domènec de Balaguer on el dia 25 de juny de 2018 s’ha adormit en la Pau del Senyor i on ha passat els darrers temps de la seva vida. Feia uns dies que havia rebut la vista de l’Arquebisbe Joan-Enric i havien pogut conversar de forma profunda. Que el Senyor que va venir al món per salvar-nos i donar-nos vida eterna l’aculli bondadós al seu Regne, i pugui viure per sempre més a la Casa del Senyor!

Compartir