Missatge a la 42ª Pasqua Jove de Les Avellanes i Missatge dels Joves

L’Arquebisbe d’Urgell va enviar el Dissabte Sant dia 4 d’abril un missatge encoratjador als joves reunits a Les Avellanes per celebrar prop de la Comunitat Marista la Pasqua de 2015.

El text del Missatge és aquest :

Benvolguts amics reunits a Les Avellanes, joves i adults.

M’uneixo a la joiosa festa de Pasqua que esteu celebrant al Monestir de Les Avellanes, a la nostra Diòcesi d’Urgell.

Són dies de pregària units a l’Església universal que arreu celebra el Misteri pasqual del Senyor, amb esperit reflexiu i agraït.

Que aquesta Setmana Santa i sobretot la Vetlla Pasqual representin per a tots una renovació del compromís de seguir Jesucrist amb tot el cor i totes les forces.

La nostra fe ens dóna la certesa que el camí i l’exemple de Crist val la pena, i que, si vivim com Ell, trobarem la felicitat que tant desitgem.

Que el Senyor ens renovi en l’amor i l’esperança, posi l’alegria pasqual en el nostre interior i ens mantingui fidels als compromisos renovats del baptisme i la confirmació.

M’uneixo a tots vosaltres, us desitjo una Santa Pasqua, i us envio la meva benedicció.

Pau i Alegria en l’Esperit Sant!, El vostre servidor,

+Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell

També els Joves van elaborar un Missatge final de la Pasqua de les Avellanes que és aquest:

PASQUA DE LES AVELLANES 2015

Amb Crist, cap a les perifèries

Busqueu Jesús de Natzaret, el crucificat. Ha ressuscitat, no hi és aquí. I ara aneu a dir als deixebles i a Pere que anirà davant vostre a Galilea; allà el veureu, tal com ell us ho havia dit”. Mc 16,6-7

Des del Monestir de les Avellanes us volem desitjar molt bona Pasqua!

Tots i totes les que ens hem aplegat per celebrar la 42ena edició de la Pasqua de les Avellanes creiem que Jesús ha Ressuscitat i que ell ens ajuda a viure amb sentit la nostra vida. Amb el lema “Amb Crist, cap a les perifèries” ens unim a la joia de tots els cristians i cristianes del món.

Cap a les perifèries!

Aquest crit ha ressonat dins nostre al llarg d’aquests dies de pasqua. Volem sortir de la nostra zona de confort, volem obrir les portes i posar-nos en camí cap a les perifèries del nostre món, cap a les nostres pròpies perifèries.

L’experiència d’ubuntu que hem viscut a les Avellanes ens dóna força per fer possible una “església que surt” a la intempèrie del món, tal i com ens convida el papa Francesc. Sabem que Jesús ens precedeix en aquest camí de sortida i de “descentrament”. Ell està present en el cor de la persona que ens espera, en el nostre propi cor. La trobada amb l’altre ens configura, ens fa pensar, ens obliga a hostatjar la seva visió del món i a contemplar-la amb la màxima dignitat.

La revolució de la tendresa ja ha començat. Tot el que hem viscut ens dóna esperança i alè per comprometre’s en els nostres grups, parròquies, barris, famílies, treballs, facultats i escoles des de l’amor i la senzillesa, convençuts que Ell és amb nosaltres.

Bona Pasqua!

Compartir