Missa funeral pels Difunts de la Diòcesi a la Catedral

El dia 2 de novembre, Commemoració litúrgica de tots els Fidels Difunts, a tota la Diòcesi d’Urgell es van celebrar misses pels difunts i a molts llocs pregàries al mateix cementiri dels pobles i ciutats.

A la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell va tenir lloc la solemne Missa en sufragi dels Difunts del darrer anys de la ciutat de La Seu i de tota la Diòcesi d’Urgell, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada pels Vicaris i el Capítol Catedral, amb els preveres de la ciutat. Els cants foren animats pel Cor de Cambra Caterva, que va cantar les diverses parts de la Missa de Rèquiem de Joan Brudieu (1520-1591), que fou canonge i músic de la Catedral d’Urgell.

A la seva homilia Mons. Vives remarcà com en la commemoració dels fidels difunts preguem per tots els qui ens han precedit i especialment per aquelles persones que ningú no recorda o que han mort en la solitud. Animà els fidels a tenir fe en la resurrecció ja que “als ulls dels insensats semblava que morissin, la seva partença era tinguda per un mal, el seu traspàs, aparentment, era un desastre. Però ells han trobat la pau. Els homes veien només les penes que sofrien, i ells, en canvi, tenien l’esperança segura de la immortalitat”. 

Jesús ens ho ha anunciat quan va dir als deixebles que “a casa del meu Pare hi ha lloc per a tots: si no n’hi hagués, us podria dir que vaig a preparar-vos estada?” El cel és la Casa del Pare ric en misericòrdia on hi ha lloc per a tothom. Només cal que el seguim i confiem en Ell ja que Ell és el camí, la veritat i la vida.

I comentà la fe cristiana en la resurreció de la carn i la vida perdurable, remarcant que els nostres estimats difunts viuran per a Déu, ja que “per a Ell tots viuen”, i que hem de tenir-los presents i sobretot pregar per ells.

Al matí al cementiri de la ciutat, Mn, Ignasi Navarri va celebrar una Eucaristia en sufragi per tots els difunts, especialment pels traspassats en el darrer any.

Compartir