Missa Crismal a Urgell i Jornada sacerdotal amb Mons. Raúl Berzosa que va parlar sobre la Nova Evangelització

img_1692

El dia 2 d’abril, la Missa Crismal unida amb la ja tradicional Jornada Sacerdotal, que reuneix el Dilluns Sant a La Seu d’Urgell els preveres i els diaques del Bisbat d’Urgell al voltant del seu Bisbe, va comptar aquest any amb la participació de Mons. Raúl Berzosa Martínez, bisbe de Ciudad Rodrigo, que ha dictat una conferència sobre «Preveres d’avui, nous evangelitzadors«.
L’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va presentar el ponent com un teòleg i un Bisbe molt qualificat per inspirar pistes suggeridores per a l’evangelització avui, no tan sols per la gran quantitat d’obres publicades i per la seva destacada trajectòria intel.lectual, sinó també per la seva acció pastoral a l’Arquebisbat de Burgos, d’on és originari, a l’Arquebisbat d’Oviedo, on fou Bisbe Auxiliar, i al Bisbat de Ciudad Rodrigo, d’on és Bisbe actualment.
Durant la seva conferència, Mons. Berzosa va parlar de la posició social i humana dels preveres d’avui, assenyalant que els sacerdots es poden sentir sovint irrellevants en el context actual, i patir un cert desajustament entre l’oferta pastoral i la demanda religiosa, així com també un desfasament entre la pròpia formació teològica i les noves realitats.

Compartir