Més de 150 inscrits a la XI Càtedra de Pensament Cristià, per parlar de l’economia al servei de la persona

La XI Càtedra de Pensament Cristià tractarà enguany de com s’ha d’articular l’economia per què permeti un model just, equitatiu i transparent, i ho farà sota el lema «Una economia al servei de la persona«. La jornada de treball, proposada pel Bisbat d’Urgell a tall de reflexió i de formació, està oberta a tothom: ja hi ha inscrites més de 140 persones de diversos àmbits, sobretot formadors, mestres, i professors. També hi ha sacerdots i persones vinculades amb l’àmbit pastoral de diversos bisbats. Enguany també s’hi han pogut inscriure alumnes de la DECA, (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica).

El divendres 4 de juliol, a la Sala Rocafort del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria acollirà les ponències de dos catedràtics, especialistes en l’àmbit de l’economia social i de gran reputació, com són el Dr. Antonio Argandoña, Director de la Càtedra «La Caixa» de Responsabilitat Social de l’Empresa, a l’escola IESE; i el Dr. Carlos Losada, professor titular de l’escola ESADE. També farà una ponència el Dr. en filosofia a la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, que també és el director de la Càtedra de Pensament Cristià.
Les activitats començaran amb la inauguració de la jornada, a les 10:30. Hi participaran l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives; la Cònsol Major de Sant Julià, Hble. Sra. Montserrat Gil, el Director de la Càtedra de Pensament Cristià, i els ponents convidats. Al llarg del matí i a primera hora de la tarda es portaran a terme les tres ponències:

11:00 Dr. Antoni Argandoña. «Una economia del bé comú. ¿És viable? Valor de la comunicació en la societat xarxa»
12:30 Dr. Carlos Losada. «La responsabilitat social de l’empresa. ¿On som? ¿Cap on anem? La comunicació en la societat digital»
16:30 Dr. Francesc Torralba. «De l’economia del l’ego a l’economia del do»

Al llarg de les tres ponències es tractarà d’analitzar com s’hauria de configurar un model econòmic que sigui just equitatiu i transparent, que permeti a el desenvolupament de les comunitats i dels pobles i alhora el respecte a la integritat de la naturalesa. Un model econòmic que estigui realment al servei de les persones. El Sant Pare ens urgeix a pensar i projectar un nou model econòmic, a aprendre dels errors del passat i a articular empreses ètiques que siguin sensibles als drets humans i coherents amb els valors democràtics i la dignitat de les persones. El Bisbat d’Urgell vol posar el seu esforç amb aquesta jornada de treball per a què la reflexió ens porti a una realitat nova.

2014catedra

Compartir